“Ekstremno opasna situacija”: Američki grad u PLAMENU, demonstranti razbijaju sve pred sobom (FOTO+VIDEO)

​Požar je izbio na jednom gradilištu, zahvativši zgradu koja je u izgradnji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YT

Situacija u Mineapolisu se već drugi dan ne smiruje zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda koji je preminuo nakon što mu je policajac kolenom pritisnuo vrat i prekinuo dotok kiseonika.

Na fotografijama i snimcima zgrada koje su u plamenu vidi se koliko je situacija ozbiljna.

​Požar je izbio na jednom gradilištu, zahvativši zgradu koja je u izgradnji. Jedan sprat se i urušio.

Demonstranti su, takođe, razbijali izloge radnji i odnosili stvari.

​Neki građani su, iako podržavaju demonstracije protiv policijske brutalnosti, odlučili da naoružani zaštite lokalne radnje.

Guverner Minesote Tim Volc je na svom profilu na Tviteru poručio da je se protest razvio u „ekstremno opasnu situaciju“.

​Ranije tokom dana, demonstratni su otišli do kuće policajca koji je ubio Flojda i tom prilikom na pločniku ispred njegove kuće napisali „Ubica“.

Slučaj je privukao pažnju javnosti, pošto su očevici snimili i na društvenim mrežama objavili video snimak intervencije na kojem se vidi policajac belac kako kleči osumnjičenom crncu na vratu, dok ga ovaj upozorava da ne može da diše, objavila je agencija AP.

Jedan od očevidaca tragedije koja se dogodila u ponedeljak, rekao je da su policajci pokušavali da ubace osumnjičenog u zadnji deo patrolnog vozila.

Posvedočio je i da je čuo da im je muškarac, koga su privodili, rekao da je klaustrofobičan.

Očevidac je preneo da je, u trenucima dok mu je na vratu bilo policajčevo koleno, osumnjičeni dozivao majčino ime, a onda je preminuo.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar