Kupili i rastavili USB stik koji “štiti od 5G zračenja”: Internet bruji o onome što su pronašli

Raznorazne teorije o štetnosti nove telekomunikacione mreže ne prestaju da zaokupljuju pažnju ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Pixabay / beear

Svetski mediji proteklih dana pišu o neobičnoj spravi koja navodno štiti od 5G zračenja, a prodaje se na internetu.

Oko nove telekomunikacione mreže kruže raznorazne teorije, koje su poput požara zahvatile svet i region. Dok zagovornici tehnologije ističu da će promeniti naše živote na bolje, njeni protivnici tvrde da opasno narušava zdravlje.

Bez obzira što se stručnjaci širom sveta upinju da objasne i dokažu kako 5G mreža nije ništa opasnija od drugih bežičnih tehnologija, i dalje postoje pojedinci koji su uvereni da se podhitno moramo zaštititi.

Prodaja na sajtu

I tako dolazimo do oglasa za 5GBioShield USB, koji vas, kako tvrde njegovi prodavci, “čuva od 5G zračenja zahvaljujući holografskom nano-sloju katalizatora”. Na zvaničnom sajtu memorijski stik se prodaje za 283 funti.

Na istoj stranici, pod naznakom “Tim”, spominju se dva imena – klinički farmaceut Žak Bauer i profesor Ilija Lakićević, koji je, prema navedenim informacijama, pionir istraživanjima u domenu fizike Nove energije.

Običan stik s nalepnicom

Nije prošlo puno vremena i britanski mediji su preneli kako je ekipa iz kompanije za bezbednost Pen Test Partners kupila i rastavila 5GBioShield u nameri da iz prve ruke ispitaju novu vrstu zaštite.

Kada su ga otvorili, kako navode, pronašli su običnu USB pločicu, kao i okruglu nalepnicu. U svom blogu detaljno su prikazali proces rastavljanja i napisali da pred sobom imaju USB koji na internetu može da se kupi za par funti.

“Da li nalepnica pruža tehnologiju vrednu 283 funti, ostavljamo da sami zaključite”, stoji u blogu.

Osetljivi podaci

BBC News stupio je u kontakt s jednim od direktora BioShield Distribution, Anom Grohovalskom, koja je izjavila da kompanija distribuira 5GBioShield, ali da ga nije proizvela niti da je u njenom vlasništvu.

“Imamo na raspolaganju veliku količinu tehničkih podataka i rezultata istraživanja, ali nismo u mogućnosti da s vama podelimo ove osetljive informacije iz razumljivih razloga”, rekla je između ostalog.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar