NOVI SKANDAL: I Hrvati zabranili ulazak Đokoviću u zemlju!

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas otvaranje granice za turiste iz 10 zemalja, među kojima nema Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

Premijer Hrvatske Andrej Plenković potvrdio je na sednici Vlade da Hrvatska, zbog sjajnih rezultata proteklih dana, potpuno otvara granice za turizam državljanima Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Letonije, Litvanije, Poljske i Nemačke.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je objasnio da državljani iz deset zemalja s popisa više neće morati navoditi razloge ulaska u Hrvatsku, nego će u zemlju ulaziti kao i pre pandemije koronavirusa.

Lista će se, prema njegovim rečima, proširivati u skladu sa situacijom.

Podsetimo, i crnogorske vlasti su nedavno objavile listu zemalja prema kojima otvaraju granicu od prvog juna, među kojima nije bilo Srbije.

Takve odluke prave znatne probleme sa planovima koje ima najbolji srpski teniser Novak Đoković sa “Adria Tourom”.

Ako ova odluka ostane duže na snazi, neizvesno je da li će Đoković moći da se pojavi u Zadru 20. i 21. juna, kako je predviđeno kalendarom “Adria tura”. Prvi teniser sveta bi tih dana trebalo da igra protiv hrvatskih tenisera Marina Čilića i Borne Ćorića.

Podsetimo, “Adria tur” kreće iz Beograda 13. i 14. juna, zatim se seli u Zadar, a potom i u Crnu Goru 27. i 28. juna, pod uslovom da Vlada Crne Gore preinači svoju odluku. Planirano je da Banja Luka ugosti najbolje regionalne tenisere 3. i 4. jula, a za nedelju 5. jul planiran je egzibicioni meč između Novaka Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu.

Osim Đokovića, koji je trebalo da igra sve turnire, učešće su prihvatili: Austrijanac Dominik Tim, Bugarin Grigor Dimitrov, Nemac Aleksander Zverev, Viktor Troicki, i već pomenuti Borna Ćorić, Marin Čilić i Damir Džumhur.

NIJE POŽELJAN: Đoković neće igrati u Crnoj Gori?



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar