Poznanici dečaka koji je psu zakucao ekser u glavu: Ko bi rekao da će uraditi tako nešto monstruozno (FOTO)

Kaja je znala da ode sama u šetnju, ali se uvek vraćala, a ponekad i čekala ispred ulaza da joj neko od stanara otvori vrata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Foto Facebook/ Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS

Komšije zgrade u kojoj živi desetogodišnja kujica Kaja, kojoj je dečak (12) zakucao ekser u glavu, bili su šokirani vešću da je neko tako monstruozno mogao da povredi njihovu četvoronožnu komšinicu koja je miljenica tamošnjih mališana.

“Kaja je divan i miroljubiv pas. Totalno je pitoma i nikada niko s njom nije imao problema. Ja je nikada nisam čuo ni da je zalajala. Pre je ona imala problema sa nama zato što je bila svima simpatična i stalno su je komšijska deca mazila jer se šetala okolo. I ja sam u prolazu znao da je pomazim. Možda smo mi njoj bili dosadni jer je toliko slatka i miroljubiva da mi iz komšiluka nismo propuštali priliku da je pomazimo i malo se s njom poigramo”, priča jedan od komšija iz ulaza u kome živi Kaja sa vlasnicima.

Dodaje i da je Kaja znala nekada da ode sama u šetnju, ali se uvek vraćala, a ponekad i čekala ispred ulaza da joj neko od stanara otvori vrata.

“Zaista je strašno to što joj se desilo, a još strašnije je to što joj je to uradio dečak iz komšiluka koga svi poznajemo. I on zna Kaju i zna da je dobar i miroljubiv pas, a i Kaja zna njega. Znali smo da je on problematičan, da je mali kavgadžija i galamdžija, ali nikome ni na kraj pameti nije bilo da može da napravi nešto tako monstruozno. Sada kada se desilo, odjednom čujemo da i on ima nekog psa kojeg je pokupio s ulice i trenira ga da napada druge pse i huška ga na njih. Stvarno zastrašujuće šta mu sve pada na pamet ako je to istina”, priča sagovornik odmahujući glavom u neverici.

Nakon dojave o napadu na Kaju u slučaj se umešala policija koja je izvršila uviđaj i preko čipa pronašla Kajine vlasnike i obavestila nadležno tužilaštvo.

“Policijski službenici uzeli su izjave o nemilom događaju od volontera Udruženja SPANS, od vlasnice i od veterinara o stepenu povreda psa, a zatim su obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu i podneli prijavu protiv N.N. lica zbog krivičnog dela zlostavljanje i ubijanje životinja. Daljim operativnim radom utvrđeno je da je to delo počinio dvanaestogodišnjak i o tome je obavešteno tužilaštvo koje sada može samo da odbaci prijavu jer je reč o mlađem maloletniku koji ne može krivično da se goni”, objašnjava izvor  iz policije.

Dodaje i da je o čitavom slučaju obavešten i Centar za socijalni rad jer je istragom utvrđeno da dečak potiče iz razorene porodice i da živi s bakom koja mu je starateljka.

“Na Centru za socijalni rad je da uradi evaluaciju, da proveri da li je dete zapostavljeno, zapušteno, zlostavljano i da li možda ima neke smetnje u razvoju, a kada se taj proces završi i ukoliko bude potrebe za tim, stručnjaci Centra mogu pokrenuti postupak za oduzimanje starateljstva i smeštanje dečaka u neku specijalizovanu ustanovu”, zaključuje sagovornik.

Psu je zabijen ekser u glavu, ovaj slučaj potresao je Srbiju, a psiholog upozorava zašto se mora odmah reagovati



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar