Najbolji domaći dokumentarac: “Linija života” besplatno na onlajn repertoaru Moj OFF

Od sutra je deo redovnog repertoara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Aneta Pawlik

Domaće ostvarenje “Linija života” koje je proglašeno najboljim dokumentarnim filmom u Srbiji, a potom u jeku pandemije ovenčano zlatnom “Remi” nagradom na prestižnom filmskom festivalu u Hjustonu, biće od 29. maja deo redovnog repertoara Online bioskopa Moj OFF.

Student slikarstva, zatvorenik zloglasnog nacističkog logora KL Mauthauzen upisan pod rednim brojem 106.621 preživljava i pobeđuje smrt na jedinstven i sebi svojstven način – serijom crteža Mauthauzen koji, sakrivani tokom zarobljeništva danas predstavljaju svedočanstvo o mukama zatvorenika logora i zlokobnom činu.

Upravo sačuvani crteži akademskog slikara Miloša Bajića činili su i osnov za nastanak dokumentarnog filma “Linija života” reditelja Darka Bajića.

“Nagrada osvojena u Hjustonu nije samo priznanje filmu “Linija života”, već i slikarstvu moga oca, profesora Miloša Bajića – od linije smrti, koja je nastala u Mauthauzenu, do oslobođene linije apstrakcije, koja je maštom dosezala do neotkrivenih prostora kosmosa”, kazao je Bajić.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar