Mislili da su ih oteli vanzemaljci! Ovih 5 osoba su preko noći dobile čudesne TALENTE

Do juče obični ljudi, iznenada su postali savanti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/KlausHausmann

U poslednjih nekoliko godina sve češći je slučaj savantizma u svetu. Savantizam, često nazivan i sindrom savanta je urođeni, u ovom slučaju i stečeni mentalni poremećaj u razvoju mozga, iz kojeg se kod osobe sa tim poremećajem – savanata (po kojima je ovaj pojam dobio naziv), razvija neverovatan nivo umnih sposobnosti ili talenata u jednoj ili više oblasti.

Mediji su zabeležili nekoliko nestvarnih preobražaja u ljudima koji su prethodno imali povrede mozga. Uglavnom su to bili padovi, nakon kojih su te osobe ležale u polusvesnom stanju ili komi, a kada su se probudile, bile bi odjednom nadarene za nešto.

Osobe koje su postale savanti često su uzrok potpunog preobražaja pravdale time, kao u seriji “Dosije Iks”, da su ih oteli vanzemaljci, jer kako drugačije objasniti iznenadni dar za nešto?

Ovih 5 osoba imalo je takve preobražaje u umu:

Foto: Youtube printscreen/Jochen Hoog

Orlando Serel

Orlando je kad je imao 10 godina tokom utakmice udaren bejzbol palicom u glavu. Iako je pao, ustao je i nastavio da igra.

Nakon što mu je glavobolja prošla, primetio je da može da navede koji je bio dan u nedelji za bilo koji važan datum u istoriji, što porodičnoj, što nacionalnoj! Mogao je da se seti čak i kakvo je vreme taj dan bilo iako nije bio ni rođen.

Na kraju, Orlando je mogao i da se seti godinama kasnije svakog dana u svom životu šta je tada radio.

Derek Amato

Ovaj čovek razvio je posle pada na glavu i potresa mozga dar za klavir, kao i za crtanje.

Iako je zbog pada izgubio čulo sluha na jedno uvo, umeo je da svira poput Mocarta i Baha i to bez ikakvih pohađanja kurseva.

Mi Seng

Kinez je stradao tokom časa fizičkog kada je imao 11 godina. Imao je ozbiljan potres mozga i ležao je mesec dana u bolnici.

Kada je izašao umeo je da peva najstarije kineske pesme bez greške, a i poznavao je istoriju Kine bolje od mnogih profesora.

Entoni Ćikorija

Entonija je pre 25 godina pogodio grom. Jedva se izvukao i to zahvaljujući reanimaciji na licu mesta.

Poput Dereka Amata,  Ćikorija je posle oporavka znao da fantastično svira klavir a i učestvovao je na mnogim muzičkim kvizovima koji su mu donosili vredne novčane nagrade.

Jednostavno, udar groma mu je doneo daleko bolji život.

Džejson Pedžet

Tokom karaoke večeri u pabu 2002. godine, Džejson se ni kriv ni dužan našao usred tuče.

Posle jednog primljenog udarca, pao je na zemlju udarivši glavom o pod. Nekoliko dana kasnije, postao je matematički genije!

Iako nikada nije dobro stajao s matematikom, Džejson je nekoliko godina kasnije postao i profesor.

Ljudi će moliti da UMRU! Žena pre 12 godina predvidela za 2020. koronu, a ima JOŠ GORE proročanstvo!

 

 



Izvor: Objektiv.rs, rd.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar