Pas je čovekov najbolji prijatelj, a ovih 10 rasa su ubedljivo NAJODANIJE

Neke rase vas možda i iznenade

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Seaq68

Zna se da su psi naši najbolji prijatelji, a jedna od odlika prijateljstva jeste i odanost, odnosno, vernost

Kako piše Portal Rover, neke pasmine se, ipak, smatraju odanijima od drugih.

Takvi psi će teže zavoleti nekog nepoznatog i poći za potpunim strancem.

Ovi psi odlično znaju ko ih hrani i ko im pruža svu ljubav i učinili bi baš sve za svog vlasnika. Ovo su neke od pasmina koje se smatraju najodanijima, prenosi Index.hr

Rotvajler

Rotvajler je stekao lošu reputaciju u filmovima, ali ovi psi su jedni od najslađih i najvernijih porodičnih pasa. Mogu da budu neprijateljski nastrojeni prema strancima, ali vlasnika će voleti bezuslovno.

Foto/Pixabay/botondodler

Nemački ovčar

Nemački ovčar na ovoj listi ni najmanje nije iznenađenje. Izuzetno su pametni i odani psi.

Bigl

Ova pasmina je postala popularna kroz filmove i crtaće i danas se ovi psi smatraju veoma odanima. Čak je i Snupi bio veran Čarliju Braunu.

Akita

Ovi veliki psi japanskog porekla su veoma hrabri i zaštitnički nastrojeni, ali i simpatični i strpljivi sa decom. Sa strancima se nešto lošije slažu i zaista je potrebno naučiti ih socijalizaciji još dok su štenci, jer mogu da budu jako rezervisani, ali su u suštini veoma odani.

Foto/Pixabay/12019

Bokser

Bokseri su vrlo odani i aktivni, što ih čini izvrsnom pasminom pasa. Jako su oprezni kada su stranci u pitanju, ali su zapravo velike maze.

Zlatni retriver

Svi koji imaju zlatnog retrivera u porodici znaju koliko su ove životinje verne i prijateljski nastrojene. Ovaj pas bi učinio sve za svog vlasnika

Jorkširski terijer

Ova pasmina je jedna od najmanjih rastom, ali i jedna od najsnažnijih. Jako se vežu za svoje vlasnike i brzo postaju sumnjičavi prema strancima.

Foto/Pixabay/Free-Photos

Buldog

Buldog ima reputaciju tvrdoglavog psa, ali vlasnici znaju da su samo tvrdoglavo zaljubljeni u njih. Ova dostojanstvena pasmina je hrabra, ali i zaštitnički nastrojena i puna ljubavi.

Čivava

Prema legendi, ova pasmina vodi svoje vlasnike u nebo. Čivave su vrlo vezane za svog vlasnika, zbog čega se mnogi vlasnici pravdaju u javnosti da se drugačije ponašaju kod kuće.

Labrador retriver

Ova lista ne bi bila potpuna bez ovog porodičnog psa. Na kraju krajeva, oni su retriveri. Uvek se vraćaju vama! Vlasnici znaju da ovi društveni i vredni psi vole svoje ljude do te mere da žele da im ližu noge u svako doba.

Krzneni nindža ratnici: Pogledajte kako VEVERICE prelaze prepreke da bi došle do HRANE (VIDEO)

Video koji nas je sve nasmejao: Pas kao lični trener (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar