Luka (23) otišao u Beograd da operiše cistu na zubu, preminuo posle dve nedelje (FOTO)

Borba za život je trajala 7 dana, za koje vreme je mladić bio u komi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Facebook/Printscreen/Luka Radovic

Mladić Luka Radović (23) iz Negotina, kojeg će pravoslavni svet pamtiti po njegovom nestvarnom glasu kojim je ispunjavao brojne crkve širom Srbije, preminuo je u ponedeljak od posledica izliva krvi na mozgu.

Kako je saopšteno iz Crkve Svete Petke u Jagodini, i vernici u ovom gradu imali su taj blagoslov da Luka vodi pevnicu na Liturgijama.

“Zbog njegovog pojanja su na Liturgije dolazili ljudi iz svih jagodinskih crkava. Međutim, volja Božija je za njega imala drugi plan, kao što se i kaže u Svetom Pismu Starog Zaveta ‘Moji putevi nisu vaši putevi’, govori Gospod. Luka je pre 15 dana otišao na operaciju ciste, koju je imao na zubu. Operacija je završena, a on trebalo da izađe prošlog ponedeljka iz KBC u Beogradu. Toga dana je doživeo izliv krvi na mozak, imao je urođenu aneurizmu na mozgu”, navodi se u saopštenju crkve.

Borba za život je trajala 7 dana, za koje vreme je Luka bio u komi.

“Njegovo Hristoljubivo srce je u ranim satima 25. maja prestalo da kuca. Ostaće upamćen kao retko vaspitan i kulturan mladić, sa manirima koji su retki za 21. vek. Osmeh je uvek krasio njegovo lepo lice, a srce je bilo puno ljubavi prema Bogu, kojeg istinski nosio u srcu, kao i prema svima koji su ga okruživali. Iza našeg Luke ostaju otac, protojerej Milan, majka Snežana i sestrica Marija”, saopšteno je iz Crkve Svete Petke.

Luka je rođen u Negotinu, od oca, sveštenika Milana i majke Snežane, koja je diplomirani ekonomista. Po ocu je Dalmatinac, iz Imotskog, ali je rođen u Negotinu, jer je otac Milan bio paroh u Negotinu. Luka je osnovnu i srednju školu pohađao u Negotinu.

Kao dete je pokazao veliku ljubav prema crkvenoj muzici, crkvenom pojanju, što je pokazao time što je sam naučio vizantijsko pojanje, što je retko kome pošlo za rukom. Bog ga je obdario baršunastim baritonom, što je on koristio na dobrobit Crkve. Svoje pojanje uzdiže na veći nivo, upisujući Bogoslovski fakultet u Beogradu i pohađajući školu vizantijskog pojanja “Mojsije Petrović” kod čuvenog Nikole Popmihajlova. Sa njihovim horom je Luka obišao mnoge krajeve pojući kako na Liturgijama, tako i na raznim svečanim akademijama.

Luka će biti sahranjen danas na jagodinskom gradskom groblju.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar