Italijani će ovih dana gledati u nebo: Let koji ima poseban značaj (FOTO+VIDEO)

"Freče trikolori" će leteti nad svim regionima u Italiji, a danas su nastupili u Milanu, Torinu, Kodonju, Trentu i Aosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Demonstraciona grupa italijanskog ratnog vazduhoplovstva Freče trikolori krenula je u turneju po celoj zemlji tokom koje će nadletati gradove i “šarati” nebo nad njima bojama italijanske zastave.

Turneja je nazvana “Trobojni zagrljaj” i uključiće 21 prelet nad gradovima tokom pet dana. Veliko finale biće u Rimu 2. juna na Dan Republike.

“Freče trikolori” će leteti nad svim regionima u Italiji, a danas su nastupili u Milanu, Torinu, Kodonju, Trentu i Aosti.

Na društvenim mrežama osvanule su fotografije i video-snimci mnogih korisnika koji su iskoristili priliku da vide omiljenu akro-grupu.

Navedeno je da će boje italijanske zastave na nebu predtavljati jedinstvo, solidarnost i oporavak zdravstvenog sistema.

“Freče trikolori” su tokom epidemije već leteli u nekoliko navrata, a snimak njihovog leta je koristio i predsednik SAD Donald Tramp u tvitu u kojem je pružio podršku Italiji.

Lete na avionima “ermaki mb-399-a/pan”. Reč je o avionu za obuku – dvosedu. Predstavljaju jedan od nacionalnih simbola Italije.

Ključna nedelja za dalje korake! U Italiji se danas otvaraju teretane, zabavni parkovi i bazeni



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar