Jedna porodica čini pola škole u srcu Šumadije: Nedovići čekaju osmo dete (FOTO)

"Ne razumem one koji osuđuju i kažu šta će ti toliko dece"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/RINA

Škola “Vuk Karadžićˮ u selu Pretoke u opštini Knić verovatno ne bi više ni postojala da nije porodice Nedović. Oni imaju čak sedmoro dece od čega troje mlađih ide u tu školu koja ukupno broji šestoro đaka. Porodicu Nedović čine otac Saša (37), njegova sadašnja supruga Silvija (35) i deca Kristina (15), Milica (14), Aleksandar (11) Anđela (9), Nikolina (8), Dunja (7) i Lazar (2). Čekaju i osmo dete.

“Ne razumem one koji osuđuju i kažu šta će ti toliko dece. Pa pogledajte ovo bogatstvo. Znam da možda nemamo sve uslove, ali polako, daće Bog. Deci ne fali ništa, trudimo se da imaju sve što i druga deca, da idu na ekskurzije itd. Bilo je mnogo lakše dok sam imao posao, ali sam nakon privatizacije pre nekoliko godina otpušten. Ko je to mogao predvidetiˮ, pita se otac Saša.

Foto/RINA

Žive u tri prostorije u sklepanoj kućici. Neumorni Saša je dograđivao deo po deo, kad god je mogao. Pored se nalazi i stara kuća u kojoj žive deda Vitomir i baba Marina. Zajedno brinu o dvorištu za koje se vidi da je zaista sređeno cakum-pakum.

“Problem je trenutno najviše oko kuće pošto prilično skučeno živimo. Eto i tu sobu gde mi spavaju manja deca prošle godine sam dogradio. Još dok sam radio započeo sam i dogradnju još dve sobe, ali to za sada stojiˮ, kaže Saša.

Foto/RINA

Nedoviće su posetili članovi Humanitarne organizacije Srbi za Srbe i odlučili da pomognu, jer su ovakve porodice izuzetno bitne za opstanak lokalnih zajenica, ali i cele Srbije, jer bela kuga preti da uzme još veći danak.

Foto/RINA

“Nema mnogo porodica sa sedmoro i osmoro dece u našem narodu, tako da se za nas ne postavlja pitanje da li treba pomoći ili ne. Jedino pitanje je kako i kadaˮ, istakao je Nemanja Meljanac iz organizacije i pozvao sve dobre ljude da se uključe i u ovu akciju.

Meteorolog iz Paraćina u dvorištu ima palmu: Sada je 4 metra, a može da naraste i 15 (VIDEO)



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar