Potvrđeno! Pozorišna sezona se zahuktava: JDP na Tašmajdanu izvodi predstavu “Lorencačo”

Na sceni “Tašmajdan” sjajne uloge izvešće članovi Jugoslovenskog dramskog pozorišta Milan Marić (Mediči), Marko Janketić (Lorencačo), Miodrag Dragičević, Branislav Lečić, Sloboda Mićalović, kao i Milena Vasić, Petar Benčina i Joakim Tasić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Fotp/Tanjug/JDP/ NENAD PETROVIC/ nr

Jugoslovensko dramsko pozorište izvešće predstavu “Lorencačo” u režiji Borisa Liješevića 5. i 6. jula u 21 čas na sceni stadiona “Tašmajdan”, potvrđeno je Tanjugu.

Kako je ranije objavljeno, na predlog Sekreterijata za kulturu grada Beograda sva pozorišta su usaglasila zajednički repertoar izvođenja tokom juna i jula na Tašu, a cela manifestacija trebalo bi da počne 25. i 26. juna.

Fotp/Tanjug/JDP/ NENAD PETROVIC/ nr

Komad “Lorencačo” Alfreda de Misea zasnovan je na istorijskom događaju ubistva firentinskog vojvode Aleksandra di Medičija od strane njegovog rođaka Lorenca 1537. godine.

Na sceni “Tašmajdan” sjajne uloge izvešće članovi Jugoslovenskog dramskog pozorišta Milan Marić (Mediči), Marko Janketić (Lorencačo), Miodrag Dragičević, Branislav Lečić, Sloboda Mićalović, kao i Milena Vasić, Petar Benčina i Joakim Tasić.

Predstava “Lorencačo” izvedena je i na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu “Bez prevoda” u Užicu kada je osvojila nagradu “Ardalion” za najbolji komad.

Feđa Stojanović za Objektiv: “Teško je držati korak sa ovim ludim svetom” (VIDEO)

Milan Marić proglašen je tada najboljim glumcem, dok je Miodrag Dragičević dobio “Ardaliona” za najboljeg mladog glumca, kao i Politikino priznanje “Avdo Mujčinović”.

Predstava “Lorencačo” oduševila je publiku i na Internacionalnom teatarskom festivalu u Klužu i na sceni teatra ZeKaeM u Zagrebu.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar