Sve priznao! KAKVA ISPOVEST: Bivši reprezentativac PUŠIO TRAVU pred Svetsko prvenstvo!

Sa Jugoslavijom je bio i evropski prvak u Atini 1995. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia.rs

Nekadašnji centar Partizana i reprezentacije Jugoslavije Dejan Korturović, oduvek je važio za atipičnog sportistu, a sa nacionalnom selekcijom je bio evropski prvak u Atini 1995. i svetski šampion u Indijanapolisu 2002. Koturović je otkrio da je pred Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu koristio marihuanu.

“Ja sam već probao marihuanu, koju sam koristio neredovno, ali te nedelje kada mi je čuveni Muki dao nedelju dana slobodno, ja sam sa nekim drugarom Amerom, koji je bio pisac, krenuo da pušim džointe od pondeljka do petka. Uvideo sam da me je to spaslo nekih bolova, pa sam ja nastavio da pušim redovnije. Poenta priče je da sam pred početak priprema na nagovor prijatelja prestao da pušim, jer sam shvatio da mi počinju pripreme za Svetsko prvestvno u košarci. Nisam smeo da pušim više, ja sam se primio da marihuna nije droga, već lek. Kasnije sam tek shvatio da to nije baš kako sam ja mislio u tom trenutku”, rekao je Koturović.

“Shvatio sam da sutra moram da budem strejt, pa sam legao u krevet i žmureći sam dobio vizju kako se mi penjemo na pobedničko postolje, a mene proglašavaju za MVP prvenstva. To je bila stvarno jaka i lepa vizija, sa suzama u očima sam poverovao u to, a mene je to jako, jako držalo”, izjavio je Koturović.

Bivšem reprezentativcu vizija se donekle i ostvarila pošto je Jugoslavija postala svetski prvak na prvenstvu koje je održano u Indijanapolisu. Na tom šampionatu Koturović  je imao jako bitnu ulogu u polufinalnom meču protiv Novog Zelanda.

Bivši centar Partizana, za koji je igrao dve godine, prisetio se zanimljive situacije u režiji navijača Partizana.

“Zeznuo sam se što nisam ostao u Belrinu, odličan grad, klub. Uživanje mi je bilo tamo. Ja volim publiku koja se ne kolje kao “grobari” i “cigani”. Dosta su kulturniji. Sećam se utakmica kod nas, naši grobari gađaju nas stolicama u glavu, doduše potplaćeni od strane Sisketa Čolović (u pitanju je Đorđe Čolović, dugogodišnji uticajni član uprave kluba), to sam kasnije saznao. Pokojni Haris Brkić je dobio stolicu u glavu, posle ti dolazi navijač: “Ej, Koture, nisam hteo tebe, znaš kao…” Sve neke podmetačine, čim je neka vrsta politike, to nešto nije u redu”, prisetio se Koturović.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar