Iz Srbije proteran Podgoričanin, evo za šta se sve tereti u Crnoj Gori

Priveden dežurnom sudiji Prekršajnog suda u Beogradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Ben Gingell / Alamy

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu priveli su crnogorskog državljanina R.S. (36) zbog sumnje da je počinio nedozvoljeni prelazak državne granice.

Proverama je utvrđeno da se ovo lice na teritoriji Crne Gore sumnjiči da je izvršilo krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

On je priveden dežurnom sudiji Prekršajnog suda u Beogradu koji ga je nakon sprovedenog prekršajnog postupka osudio zbog nedozvoljenog prelaska državne granice na novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara i izrekao mu meru udaljenja stranca sa teritorije Republike Srbije u trajanju od dve godine.

Ko je proterani Podgoričanin?

Kako Pink prenosi, radi se o Radoslavu Stanišiću za kojim se traga zbog sumnje da je učestvovao u ranjavanju svog sugrađanina Igora Krstovića krajem januara ove godine u Zeti.

Podgoričanin Radoslav Gile Stanišić i zagorička kriminalna grupa godinama su punili novinske stupce rezervisane za crnu hroniku. Zbog nasilja na podgoričkom bazenu, u julu 2012. godine odležao je godinu i deset meseci u zatvora.

Stanišić i njegov brat od strica Vidoje Stanišić, krajem decembra 2019. su, sa nedavno uhapšenim Markom Pavićevićem i još nekoliko osoba, ispred Centra bezbednosti Podgorica čekali jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, nakon što je tom Kotoraninu uz jemstvo ukinut pritvor.

Ista ekipa 25. februara je, ispred CB Podgorica, čekala Marija Miloševića, osumnjičenog za ubistva Radomira Đuričkovića, Miodraga Kruščića i umešanost u ranjavanje novinarke “Vijesti” Olivere Lakić.

Dan kasnije Vidoje Stanišić (31) uhapšen je zbog navodnog učešća u pokušaju ubistva Igora Krstovića (35), 28. januara u Zeti.

Prema policijskoj evidenciji, Zagoričani su na početku rata kotorskih klanova bili bliski škaljarskoj kriminalnoj grupi, ali su tokom 2018. godine, iza rešetaka, promijenili “dres”.

Početkom godine policija je više puta pretresla kuću Stanišića, ali je nakon informativnih razgovora puštan na slobodu. U pretres njegove kuće išli su i krajem februara – nisu ga našli, ali od tada tragaju za njim zbog navodne umešanosti u pokušaj ubistva Igora Krstovića.

Inače, Stanišić je osuđivan više puta, osim slučaja nasilja na podgoričkom bazenu, nepunu godinu pre serije napada na automobile “Vijesti”, Radoslav i njegov brat Vidoje Stanišić osuđeni su na zatvorske kazne zbog prebijanja sina političara Nebojše Medojevića.

Oktobra 2010. godine Vidoje Stanišić je dobio godinu i četiri meseca, a Radoslav dva meseca manje robije. Njihov brat Saša je zbog napada na mlađeg Medojevića u Spužu bio svega 40 dana.

U decembru 2015. godine hapšen je zbog sumnje da je sa Baraninom Velizarem Gardaševićem i Vojislavom Vojvodićem, od trojice Barana pokušao da iznudi 205.000 evra i tri automobila visoke klase.

Robijao je i zbog tuče sa pripadnicima Interventne jedinice policije u Velvetu, krajem 2016. godine.

Stanišić je 30. juna 2014. godine ranjen u centru Podgorice, a zbog toga je Podgoričanin Boban Laković zvani Pobro, osuđen na godinu zatvora. Navodno, Laković je tog dana pucao u Stanišića jer ga je ovaj tri noći ranije brutalno pretukao na istom mestu. Tada je, tvrdili su sagovornici medija, Stanišić zaustavio automobil u kojem je bio Laković, izvukao ga iz kola i izudarao.

Grupa Zagoričana često je hapšena zbog nasilničkog ponašanja u Podgorici, a u aprilu 2014. godine Radoslav Stanišić, Milovan Perović i sada pokojni Luka Milić divljali su u Kliničkom centru u Podgorici, nakon što je njihov prijatelj sebi pucao u glavu.



Izvor: Objektiv.rs, Pink.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar