VLADA DONELA ODLUKU: Test na koronu BESPLATAN za DVE grupe građana Srbije!

Najnovija odluka Vlade Srbije olakšava funkcionisanje građanima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Za studente i građane Srbije koji su maloletni biće besplatno testiranje na koronu kada žele da putuju u inostranstvo ili izađu iz samoizolacije, dok će svi ostali građani na sopstveni zahtev moći da urade PCR test ukoliko plate 6.000 dinara, saznaje se u Vladi Srbije, koja je danas usvojila tu odluku, saznaje Kurir.

Studenti i svi mlađi od 18 godina moći će da se testiraju besplatno kako bi prekinuli samoizolaciju, ili ukoliko žele da putuju u inostranstvo, a potreban im je negativan PCR test. To mogu da obave u svakom domu zdravlja, institutu ili zavodu za javno zdravlje. Sve ostale testiranje na sopstveni zahtev koštaće 6.000 dinara i moći će da urade u svim pomentim zdravstvenim ustanovama”, rekao je izvor iz Vlade.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Test pri ulasku u Srbiju NIJE OBAVEZAN pod ovim uslovima, izuzeti i oni koji su bili van zemlje tri dana

 



Izvor: Kurir

Komentari (1)

  1. Ne vidim razloga da studenti budu izuzeti od placanja testa jer su oni kategorija gradjana koji ne ostvaruju prihode kao i penyioneri, deca, javne sluybe, vojska... Samim tim zaposleni u privatnim firmama koji rade i proizvode treba da plate test a svo vreme pandemije su imali manje posla, manje plate, osiromasili su, a sad ce studenti ciji roditelji imaju dosta parica biti oslobodjeni placanja testa da bi se svrckali po belom svetu? To stvarno nije korektno!

    Odgovori

Ostavite komentar