Nije PRVI PUT! Terzić PONOVO zagovara ideju stvaranja regionalne fudbalske lige!

Generalni direktor Crvene zvezde ima ideju kako bi to takmičenje izgledalo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ponovo je govorio o potencijalnoj ideji o nastanku Regionalne lige, ali bez zemalja bivše Jugoslavije.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Iako još uvek nema zvanične priče o formiranju ovog takmičenja nesumljivo je da bi ono doprinelo bilo neuporedivo atraktivnije nego što su domaća prvenstva sada. Ukoliko dođe do formiranja takmičenja, Terzićeva ideja nije da u njemu učestvuju timovi sa prostora bivše Jugoslavije, već ekipe iz Srbije, Rumunije, Mađarske i Bugarske.

“Lešinari” prave SUPERLIGU NAJBOGATIJIH Evrope, Zvezda će dobiti POZIVNICU!

“Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički, Čukarički… Trebalo bi da razmišljaju o regionalnoj ligi. Imamo primer Belgije i Holandije, razrađuju model zajedničkog takmičenja. Da se nije pogoršala politička situacija to bi učinile i Rusija i Ukrajina. Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska su područja sa zbirom od oko 50.000.000 stanovnika, postojalo bi interesovanje publike, televizije i sponzora. To bi donosilo prihode od ulaznica, TV prava i sponzora. Računam da bi Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska davale po četiri predstavnika, bila bi to liga sa jakim TV pravima i prolaznosti za osam ekipa u evropska takmičenja”, rekao je za Sportski žurnal Zvezdan Terzić.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

O istoj temi je zatim nastavio Terzić:

“Ne znam kakve bi bile reakcije, ali nam da su očekivanja zvezdaške javnosti velika. Oko 65-70 odsto ljudi u Srbiji navija za Zvezdu, boli me kad vidim na Marakani 3.000 gledalaca. Publika je željna atraktivnijeg takimičenja. Nisam pričao na ovu temu ni sa kim iz UEFA, ali imamo primer da je odoborila žensku ligu Belgije i Holandije, da se slično razmišlja i za mušku. To su moja razmišljanja, a trebalo bi da se razgovara sa FSS kao našim matičnim savezom, da se vidi kakav je stav u ostalim fudbalskim savezima, koji je interes fudbala u celini”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar