Jezivo, sablasno, čuju se krici i kukanja: Ovo je najstrašnije mesto u Srbiji (VIDEO)

Ni meštani okolnih sela ne žele da prođu ovuda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/Puls online

Ako ste ludački hrabri ili vam život nije toliko neprocenjiv, onda ćete odšetati do ovog mesta. Tačnije mosta.

Mrtvački most na Staroj planini nezvanično je najjezivije mesto u Srbiji. Nalazi se iznad reke Temštice na Staroj planini. Koliko je jezivo mesto govori i podatak da se leva strana reke zove – Mrtvina.

Posle nekoliko godina pauze, staza prema Mrtvačkom mostu otvorena je prošle godine, ali i pored pokušaja da se privuku turisti to nije uspelo. Štaviše, ni meštani okolnih sela neće preko Mrtvačkog mosta. A zašto?

Postoje legende koje su od ovog mosta napravile pravi srpski horor mit. Priča se da se tu svake noći čuju krici turskih siledžija koji su svojevremeno baš na njemu presretali Srpkinje koje su silovali i klali.

Njihove duše, kako se priča u ovom kraju, vrište oko brzaka Toplodolske reke toliko bučno i snažno da ih svako može čuti. Most se zove “Mrtvački” jer je na njemu poginuo turski vođa Husein posle jedne bitke sa hajducima.

Na istom tom mostu, partizani su u martu 1944. ponizili bugarsku fašističku vojsku nanevši joj težak poraz. Tela bugarskih agresora odnela je reka, ona nikad nisu pronađena.

Mnogo je krvi proliveno na ovom mostu. Istorija to kao da ne može da istrpi. Meštani je sasvim dobro razumeju. Zato i obilaze Mrtvački most kako znaju i umeju. Što je sigurno, sigurno je.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs 

Crkva u Srbiji u kojoj se niko NE VENČAVA, a iza svega se krije jedna TUŽNA LJUBAVNA priča (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Znaci turci pravilu most sa zavarenom ogradom I od armiranog betona?! Drugo, mesto koje opisujete na osnovu naziva reke ne moze se naci na mapi a verujem da bi mnogi ljudi hteli tu da dodju iz radoznalosti.

    Odgovori

Ostavite komentar