Sito i osvežavajuće, tako bi se u najkraćem mogla opisati ova salata koja realno sama može da bude i lep ručak.
Sastojci:
pileća džigerica 500 g
crni luk 1 glavica
2 jabuke
đumbir u prahu 1/2 kašičice
sok od jabuka 50 ml
rukola 1 šaka
ulje 50 ml
so po ukusu
biber po ukusu
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte jabuke očišćene od semenki i isečene na tanje kriške i đumbir, posolite i pobiberite, pa sve promešajte. Omekšale kriške jabuka izvadite, a na ulje spustite džigericu, pa propržite da blago porumeni. Sipajte sok od jabuke i dinstajte da tečnost skoro uvri. Vratite jabuke, promešajte da se svi ukusu pomešaju i skinite s vatre. Poslužite s rukolom.
Komentari (0)