Postaće vam jedno od omiljenih jela: Recept za kremastu pastu sa tikvicama i piletinom

Sigurno će vam postati jedno od omiljenih jela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/valeria_aksakova

Pasta sa piletinom i tikvicama je dobro poznati specijalitet za sve ljubitelje paste i tikvica. Ovo je samo još jedan način kako da pripremite ovo sezonsko povrće, ali će vam sigurno postati jedno od omiljenih jela.

Sastojci:

2 srednje tikvice
250 g piletine
pasta
200 ml pavlake za kuvanje
oko 70 g kačkavalja, narendanog
3 čena belog luka
biber
so
pola glavice crnog luka

Priprema:

Za početak, naseckajte crni luk i stavite da se dinsta na srednjoj vatri.

Piletinu isecite na kockice i dodajte luk.

Za to vreme, tikvice očistite i iseckajte na kockice slične veličine kao i piletinu.

Dodajte tikvice piletini i luku. Ostavite da se krčka preklopljeno sa povremenim mešanjem. Sve posolite.

Stavite pastu da se kuva osam minuta.

Za to vreme, u šerpicu sipajte pavlaku za kuvanje, malo vode i dodajte narendani beli luk, so i biber. Šerpicu stavite na blagu vatru, mešajte, a kada počne da se zagreva dodajte narendani kačkavalj.

Sve pomešajte u jednu posudu i servirajte.

 

Izvor: Ona

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar