Puding od lubenice: Specijalitet sa Sicilije koji će oduševiti svakog ljubitelja kraljice leta

Ovaj specijalitet bez puno muke možete pripremiti kod kuće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: pixabay

Lagani puding od osvežavajućeg letnjeg voća italijanski je specijalitet koji bez puno muke možete pripremiti kod kuće.

Sastojci:

750 ml izblendane i od semenki očišćene
lubenice
2 supene kašike gustina
60 ml šećera
2 kafene kašike ekstrakta vanile
2 kafene kašike ceđenog soka limuna

Priprema:

Odvojite 2 supene kašike soka od lubenice i pomešajte ih u jednoj manjoj posudi sa gustinom. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu bez grudvica. Ostatak lubenice stavite u šerpu srednje veličine da prokuva na umerenoj temperaturi, potom malo smanjite i ostavite da blago vri još 3-4 minuta.

Dodajte šećer i vanilu, i mešajte dok se šećer ne istopi. Potom dodajte umućeni gustin i mešajte na blagoj temperaturi još oko 3 minuta. Na kraju dodajte limunov sok.

Sklonite puding sa šporeta, pa sipajte u 4 čaše za puding koje ste prethodno iznutra pokvasili vodom. Pokrijte čaše i ostavite puding da odstoji 3 sata dok se sasvim ne ohladi.

Potom ga ukrasite šlagom i seckanim pistaćima.

Izvor: mogujatosama.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar