Ako vam je baterija telefona sve slabija, pokušajte da je spasite sa ovim trikom

Nije sve tako crno, jer ipak postoji nekoliko stvari koje možete da pokušate kako biste produžili životni vek svom telefonu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/VeComoHacerlo

Ukoliko ste primetili da vam baterija na telefonu slabi, isprobajte ovaj trik.

Baterija može oslabiti iz dosta razloga: prekomerno korišćenje telefona, starost samog uređaja, virusi ili čak kvar na samoj komponenti.

Nije sve tako crno, jer ipak postoji nekoliko stvari koje možete da pokušate kako biste produžili životni vek svom telefonu.

Jedan od saveta koji se najčešće čuju, ali se zanemaruju, jeste da ne bi trebalo da držite telefon na punjaču tokom cele noći, ili da puštate da se isključi jer se ispraznio.

Ovako se, naime, skraćuje životni ciklus bateriji – možda malo-pomalo, ali vremenom se i to nakupi pa može imati negativni efekat. Najbolje je, smatra se, da je držite napunjenu od 20% do 80%.

Ukoliko imate iPhone, možete da podesite limit do kog želite da vam se baterija telefona napuni na sledeći način: Settings > Battery > Battery Health & Charging > Optimized Battery Charging.

Za Android nema jedne određene putanje, ali možete da proverite konkretno podešavanje ovako: Settings > Battery > Battery Usage > Manage Battery Usage i odatle da vidite šta se nudi.

 

 

 Izvor: B92.net

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar