“Gori zemlja”, a Hrvati nemaju struje: Ulice blokirane, semafori ne rade, očekuje se obraćanje zvaničnika

U Srbiji ima struje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PIxabay/ Merja Partanen

Do kolapsa struje došlo je i u Hrvatskoj, a ako javljaju regionalni mediji, na ulicama vlada totalna ludnica, sve je blokirano, a semafori ne rade. Kako javljaju lokalni polrtali ovo je veliki problem za građane te zemlje jer je u nekim delovima zabeleženo preko 40 stepeni zelzijusa.

Prema najavama jutarnjeg.hr opčekuje se obraćanje ministra privrede Anta Šušnjara.

Takođe, o nestanku struje u Hrvatskoj se oglasio HEP.

Prekid stabdevanja električnom energijom u delovima Republike Hrvatske izazvao je međunarodni poremećaj koji je zahvatio više zemalja. Hrvatski operator prenosnog ssstava radi analizu sa operatorima sastava susednih zemalja kako bi se utvrdio uzrok.

Za ublažavanje problema međunarodnog prekida stabdevanja električnom energijom Hrvatska elektroprivreda stavila je u puni pogon sve svoje proizvodne kapacitete kako bi HOPS mogao osigurati snabdevanje električnom energijom građana RH u što kraćem vremenskom roku. Što se tiče distribucijske mreže HEP-a, HEP – Operator distribucijskog sastava izveštava da na mreži nema oštećenja.

Podsetimo, u gotovo celom regionu došlo je do havarije kada su građani Crne Gore, BiH, Albanije, Grčke i Hrvatske ostali bez struje.

U Srbiji ima struje

– U Srbiji je situacija stabilna. Havarija u regionu ne utiče na nas. Snabdevanje električnom energijom je stabilno i bez ikakvih problema – rečeno je u EPS za “Novosti”.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar