Ovo su rešenja testa iz matematike: Završen drugi dan male mature (FOTO)

Ispit je moglo da polaže 67.430 učenika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja objavio je danas rešenja za test iz matematike nedugo nakon što je završni ispit okončan u 11 sati. Svi mali maturanti koji su polagali završni ispitmoći će da vide “ključ”, odnosno rešenja, i time procene koliko su uspeha imali na testu, ali i da li su bili uspešniji nego juče.

Ispit je moglo da polaže 67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih. Odrasli će sve testove polagati 18. juna. Sutra će se za sve male maturante održati test iz izbornog predmeta, ujedno i poslednji.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je ranije da su sve preduzeli da bezbednost pre svega dece, a i samih testova i tajnost budu na nivou.

“Zadaci će biti kao i ovih godina po težini – osnovni, srednji i napredni nivo će se u onoj srazmeri u pitanjima rasporediti kao što je to bilo i do sada, tako da ćemo imati priliku da 66.970 učenika osmog razreda pristupi ispitu”, navela je ministarka.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate na nivou škola i portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs) imati u subotu 22. juna, a istog dana će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Važni datumi u vezi sa polaganjem završnog ispita i upisa u srednju školu: 17. jun: završni ispit (test iz srpskog jezika);18. jun: završni ispit (test iz matematike);19. jun: završni ispit (test iz izbornog predmeta);21. jun: preliminarni rezultati male mature;21. jun: prijem prigovora na preliminarne rezultate;24. jun: konačni rezultati male mature;25-26. jun: popunjavanje lista želja za upis;28. jun: objavljivanje konačne liste želja;1. jul: objavljivanje raspodele đaka po školama;1. jul: objavljivanje slobodnih mesta za drugi krug.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar