Nova provokacija i pretnja po opstanak srpskog naroda na KiM, a meta su i ovoga puta deca

Ovaj vandalski čin, osim uništavanja srpske imovine jasno ima za cilj da zastraši srpsku decu i onespokoji njihove roditelje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Kancelarija za KiM

Ispisivanje grafita „Albanija“ i pogrdnih natpisa na srpskom Domu kulture i na dečijem igralištu u selu Sušica, nadomak Prištine je nova provokacija i pretnja po ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čija su meta i ovoga puta deca, ali i ustanove kulture koje treba da služe kao prostori tolerancije.

Ovaj vandalski čin, osim uništavanja srpske imovine jasno ima za cilj da zastraši srpsku decu i onespokoji njihove roditelje, a ovakve provokacije u direktnoj su sprezi za idejama i snovima Aljbina Kurtija o velikoj Albaniji i etnički čistom Kosovu i Metohiji.

Foto: Kancelarija za KiM

Srpska deca su česta meta napada albanskih huligana, iako nikoga ničim ne izazivaju već samo žele da imaju srećno i spokojno detinjstvo na prostoru KiM. Međutim, a na srpsku decu su albanski ekstremisti pucali, često su bila na meti fizičkih napada i uvreda, prebijana, kidani su im krstići, pa im se i ovakvim porukama stavlja do znanja da nigde nisu bezbedni.

Kancelarija za KiM će sanirati štetu koja je napravljena ali će zahtevati i konkretne korake od nadležnih organa za pronalaženje i sankcionisanje provokatora koji su izvšili ovaj incident, jer se nijedan incident koji je usmeren ka srpskom narodu, posebno ka srpskoj deci ne sme prenebregnuti.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar