Ako planirate putovanje sa psom, u ovim evropskim gradovima će oni biti posebno dobrodošli

Vredi znati da se ovi evropski gradovi smatraju "dog-friendly" destinacijama za putovanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Barthelemy de Mazenod

Leto je doba kada se većina odlučuje za veća i dalja putovanja. Kako dolazi vreme godišnjih odmora, tako i mi sve više proveravamo zanimljive destinacije koje bismo voleli da posetimo. Odgovorni vlasnici ljubimaca, međutim, obično ne žele na putovanje bez svojih krznenih prijatelja.

Zato, vredi znati da se ovi evropski gradovi smatraju “dog-friendly” destinacijama za putovanje.

Pariz

Nije samo francuskim buldozima dobro u Parizu! Naime, poznat kao grad ljubavi, Pariz je mesto koje tu istu ljubav daje i ljubimcima. Ovo je grad u kojem ćete na svakih nekoliko metara ugledati osobu koja šeta psa na uzici. Veći deo njihovih restorana i kafića dopušta da vaši krzneni prijatelji borave s vama u prostoru.

Foto: Unsplash/ Alexis BEARS

Takođe, mnogi parkovi pozdravljaju šetanje pasa bez uzice, a njihov je metro itekako prilagođen psima. Mali psi, koje možete držati u naručju ili torbi, voze se besplatno, dok oni veći moraju biti na uzici te se za njih plaća karta kako bi se mogli voziti. Mesta na koja psi ipak ne mogu ući su očekivana – muzeji, velike atrakcije i pijace s hranom.

Rim

Glavni grad Italije mogao bi se nazvati i glavnim gradom pseće zabave. Naime, ovde su psi uvek na odmoru – bacaju se u fontane, lutaju po arheološkim nalazištima, njuškaju svaki deo grada i putuju vozom! Osim toga, nemojte se začuditi što su italijanske plaže pune pasa, ovde je to sasvim normalno.

Foto: Unsplash/Dusan Ristic

Ono što moramo napomenuti svakako je da psa na većini mesta morate šetati s uzicom, ali na drevnom stadionu za trke dvokolica, Circus Maximus, možete ga pustiti da slobodno trči.

Psima je takođe dopušten ulazak u većinu trgovina i restorana, što Rim čini savršenim gradom za redovne izlete s vašim psom. Rim je destinacija koja nam je relativno blizu, pa ako ove godine prvi put razmišljate o putovanju s vašom njuškicom, možda je ovo i najbolji izbor.

Barselona

Španija je poznata kao država toplih i pristupačnih ljudi. Ako sa sobom povedete svog ljubimca, to će biti još izraženije. Stanovnici Barselone obožavaju pse, pa se nemojte čuditi ako vas neki lokalac zaustavi i počne milovati vašeg psa.

Foto: Unsplash/Sebastian Herrmann

Očekivano, i u Barseloni restorani i kafići dozvoljavaju pseće društvo, a mnogi od njih pobrinuće se da vaš pas ima svežu vodu i mesto za izležavanje dok vi jedete. Zanimljiva je i pseća plaža Levant na kojoj se nalaze fontane za piće, mesta za obavljanje nužde i tuš za pse.

Amsterdam

Kada neko spomene Amsterdam, prvo što nam padne na pamet svakako je da se radi o jednom od najliberalnijih gradova na svetu. Ovde su psi obožavana vrsta – na većini mesta psi trče bez uzice, možete naići na bezbroj dobro opremljenih hotela za pse, a psi se u gradskom prevozu voze besplatno. Jedinai su izuzetak vozovi, u kojima se naplaćuje mala naknada.

Foto: Unsplash/marieke koenders

Beč

Austrijski dragulj još je jedna destinacija koja se nalazi prilično blizu. Ponovo, većina restorana, kafića i parkova rado prima četvoronožne goste. Razlika između Beča i ostalih gradova na listi jeste u tome što su Austrijanci nešto stroži što se tiče pravila ulaska psa u državu.

Foto: Unsplash/klara welz

Ako mislite da uvedete svog ljubimca preko granice, on će morati da bude mikročipiran, da ima potvrdu o vakcinaciji, negativan test na besnilo i važeću zdravstvenu potvrdu.Izvor: Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar