Srpska porodica vraćena sa granice: Proverite ovaj dokument!

Na stranici popularnoj za razmenu iskustava vezano za Grčku podsećaju sve koji kreću ka moru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Matt Artz

Popularna Facebook stranica “Grčka info” podelila je danas apel svima koji kolima kreću put omiljene srpske destinacije za letovanje.

Naime, jedna porodica doživela je neprijatnost na granici jer je vozaču istekla vozačka dozvola!

Kako se navodi u poruci na ovoj stranici, put su nastavili autobusom, ali neprijatnost je mogla biti izbegnuta da su pre puta proverili važnost ovog dokumenta,

Zato na stranici popularnoj za razmenu iskustava vezano za Grčku podsećaju sve koji kreću ka moru da provere važnost dokumenata koji su im neophodni kao što je pasoš, vozačak i saobraćajna dozvola, zeleni karton…

Foto: Facebook/Grčka info

Da biste ušli u Grčku, pasoš mora da važi minimum tri meseca od datuma planiranog povratka. Ukoliko upravljate vozilom koje nije na vaše ime, morate imati i međunarodno ovlašćenje odnosno “žutu kartu”, piše Grčka info.

Na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, u odeljku opštih preporuka prva stavka je: proverite da li je pasoš važeći pre odlaska na putovanje. Još je navedeno da “pasoš mora biti važeći najmanje tri meseca nakon planiranog datuma povratka iz zemalja Šengenskog prostora i pasoš mora biti izdat u prethodnih 10 godina”.

Iz MSP-a savetuju da fotokopirate prvu stranicu pasoša i lične karte, kao i da ne držite sva dokumenta na jednom mestu što može biti od važnosti ukoliko se desi da izgubite pasoš ili budete pokradeni.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar