Stoltenberg: “Putinov predlog podrazumeva ispunjenje njegovih ratnih ciljeva”

"Ovo je predlog koji zapravo znači da Rusija treba da ostvari svoje ciljeve ratne igre uz očekivanje da Ukrajina treba da se odrekne znatno više zemlje nego što je Rusija do sada mogla da zauzme. Dakle, ovo nije mirovni predlog"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da bi prihvatanje predloga ruskog predsednika Vladimira Putina o uslovima za postizanje mirovnog sporazuma sa Ukrajinom značilo da će Moskva ispuniti svoje ratne ciljeve.

“Ovo je predlog koji zapravo znači da Rusija treba da ostvari svoje ciljeve ratne igre uz očekivanje da Ukrajina treba da se odrekne znatno više zemlje nego što je Rusija do sada mogla da zauzme. Dakle, ovo nije mirovni predlog”, rekao je on.

Šef NATO-a je više puta rekao da alijansa ne može da odlučuje za Ukrajinu o prihvatljivim uslovima za okončanje sukoba. Ruski predsednik Vladimir Putin je na sastanku sa najvišim diplomatama u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova u Moskvi rekao da je Rusija spremna da započne pregovore sa Ukrajinom u bilo kom trenutku, ali pod jednim uslovom.

 

 Izvor: Klix.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar