Podužen pritvor braći Panić – optuženi da su posredovali u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu

Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je podnelo sudu optužni predlog protiv šestoro okrivljenih među kojima su i braća Panić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Vladimir Milovanovic

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beorgadu produžilo je za još 30 dana pritvor braći Urošu i Milošu Paniću, optuženim da su od oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine izvršili krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu.

“Pritvor im je produžen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva”, rekla je portparol tog suda Milica Veličković.

Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je podnelo sudu optužni predlog protiv šestoro okrivljenih među kojima su i braća Panić.

Optuženi su Ivan Z. (25), Uroš P. (25), Miloš P. (23), Vuk S. (21), Sonja L. (22) i David L. (25).

Imajući u vidu da je krivično delo Posredovanje u vršenju prostitucije u nadležnosti osnovnog suda, predloženo je da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno nenadležnim za postupanje i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom.

U optužnom predlogu, Više javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa sve okrivljene oglasi krivim i da osudi ih, pojedinačno na kaznu zatvora od godinu dana i na novčanu kaznu od 500.000 dinara.

U toku istrage koja je protiv okrivljenih pred ovim tužilaštvom pokrenuta 29. februara 2024. godine zbog sumnje da su izvršili krivična dela Trgovina ljudima u saivršilaštvu i Posredovanje u vršenju prostitucije u saivršilaštvu.

Oštećena krivičnim delom Trgovina ljudima, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, promenila je iskaz, nakon čega je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima ovom tužilaštvu dostavio novi izveštaj sa podacima koji ne ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema njoj.

Okrivljeni su optuženi zbog postojanja opravdane sumnje da su oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine po prethodnom dogovoru i sa podeljenim ulogama, navodili i podsticali tri ženske osobe na vršenje prostitucije.

Oni su, kako se sumnja, putem sajtova “seksi-adresar” i “halo oglasi” reklamirali njihovu prostuciju, obezbedili im prostorije za obavljanje iste, i učestvovali u predaji navedenih devojaka drugim licima.

Na sajtovima su oglasili brojeve telefona i ponudu da zgodne, mlade maserke muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, čiji identitet nije unapred poznat, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, ka i uslugu koja će im biti pružena bila je zadužena Sonja L.

Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili Uroš P, Miloš P. Vuk S. i David L. tako što je usluga tantričke masaže sa ručnom završnicom koštala između 3.500 – 6.000 dinara, a “Milki masaža” 10.000 dinara.

Devojke su za sebe zadržavale 50 odsto ostvarene zarade, a 50 odsto su predavale okrivljenima.

Takođe, sumnja se da je Vuk S. preko društvene mreže “Instragram” nudio posao u cilju zapošaljavanja novih “maserki”, nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok, uz napomenu da prednost imaju “maserke” od 18 do 40 godina.

 Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar