Brnabić sa ambasadorom Italije o značaju saradnje dva parlamenta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem o značaju saradnje dva parlamenta.

Brnabić je na sastanku istakla da je bilateralna saradnja u svim oblastima razvijena, a da su odnosi na nivou strateškog partnerstva i da je Italija važan politički i ekonomski partner Srbije.

Takođe, rekla je da veruje da će poseta delegacije Odbora za spoljne poslove Donjeg doma, sa predsednikom Đuliom Tremontijem na čelu, Srbiji doprineti unapređenju dalje parlamentarne saradnje, saopšteno je iz Skupštine Srbije

Ambasador Gori je rekao da je parlamentarna saradnja razvijena i predstavlja veoma važan segment bilateralne saradnje koji doprinosi, kako ukupnim odnosima, tako i uspehu Srbije na evropskom putu.

Brnabić je istakla da je Srbija zahvalna na podršci koju Italija pruža našoj zemlji na putu ka punopravnom članstvu u EU i da što skorija integracija Zapadnog Balkana u EU predstavlja garanciju za prosperitet i stabilnost, kako našeg regiona, tako i Evrope u celini.

Sagovornici su se saglasili da je i drugi po redu Poslovni forum Italije i Srbije uspešno realizovan u Trstu prošlog meseca, kao i da je dodatno unapredio svebuhvatnu bilateralnu saradnju naših država, naročito u oblastima privrede, zelene tranzicije i inovacija, navedeno je u saopštenju.Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar