Što ih manje jedete, bićete zdraviji: Ovo su najgore i najnezdravije stvari koje konzumiramo

Ovo su, prema rečima dijetetičara, tri namirnice koje nikako ne bi trebalo da budu deo redovne ishrane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Steve Buissinne

Dijetetičar Luk Kori kaže da je najgore što možete pojesti hrana koja sadrži puno kalorija, a ima malo zdravih i hranjivih materija kao što su esencijalni vitamini i minerali, piše Newsweek.

Govori o namirnicama kao što su peciva i torte, sokovi, mesne prerađevine, pržena hrana i drugo.

– Mnoge od ovih namirnica takođe imaju visok sadržaj natrijuma i dodatog šećera, što može doprineti ozbiljnim bolestima i zdravstvenim stanjima. Ne kažem da nikad više ne treba jesti neku hranu, radije ću reći da je konzumirate u vrlo retkim prilikama – objašnjava dijetetičar.

Ovo su, prema njemu, tri namirnice koje nikako ne bi trebalo da budu deo redovne ishrane.

Zamrznuta pica

– Većina zamrznutih pica sadrži puno kalorija, natrijuma, šećera i zasićenih masti i malo drugih korisnih hranjivih materija – rekao je Kori.

Gazirana pića

Gazirane napitke vrlo je lako konzumirati u velikim količinama što može doprineti velikoj količini unesenih kalorija, kao i šećera.

– To može dovesti do povećanja telesne težine i drugih zdravstvenih problema – tvrdi dijetetičar kada su gazirana pića u pitanju.

Mesne prerađevine

Kori navodi slaninu, kobasice i mesne delikatese koje ne samo da imaju puno kalorija, nego su bogati zasićenim mastima, kao i nekim nitratima, što može doprineti raznim bolestima.

Ipak, Kori ističe i da je vrlo važno održavati raznoliku i zdravu ishranu, a ne samo izbegavati određenu hranu.

– Postoji uravnotežena ishrana i neuravnotežena ishrana. Nijedna hrana sama po sebi neće čoveka udebljati niti mu narušiti zdravlje. Najvažnije je kako se pojedine namirnice uklapaju u celokupni obrazac ishrane. Budući da postoji toliko mnogo faktora koji dolaze u obzir kada jedemo svaki dan, toliko je mnogo zdravih obrazaca ishrane moguće. Važno je da svako pronađe stil koji mu odgovara – zaključio je nutricionista.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar