Premijera “Hrabre hajdučice” u Omladinskom pozorištu “Dadov”

Radnja predstave smeštena je u doba turske vlasti u Srbiji, a njen centralni motiv je buna protiv Turaka, u kojoj presudnu ulogu ima devojka Mila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik

U Omladinskom pozorištu „Dadov” u četvrtak 6. juna i u petak, 7. juna, od 20 časova održaće se 271. premijera sa predstavom „Hrabra hajdučica” u režiji Nikole Kljajića.

Predstava „Hrabra hajdučica” rađena je po tekstu Nemanje Ostojića, muziku za predstavu je komponovao Nikola Smolović, vokalne deonice Milica Burazer koja je bila i instruktorka pevanja, scenografiju je osmislila Jovana Stefanović, kostim Tea Terzić, koreografiju Jelena Arsić, a tekstove songova napisao je Nemanja Ostojić. U radu na predstavi učestvovali su i Dragan Subotić (asistent reditelja), Dunja Ristić (asistentkinja scenografa), David Kuveljić kao asistent kompozitora, scenografiju je izradio Saško Krstev, a autorka plakata je Tea Terzić.

Radnja predstave smeštena je u doba turske vlasti u Srbiji, a njen centralni motiv je buna protiv Turaka, u kojoj presudnu ulogu ima devojka Mila koja će svojim delovanjem, uprkos početnom nepoverenju i omalovažavanju okoline, doprineti uspehu pobune. Predstava je rađena po motivima animiranog filma „Mulan” kuće „Disney”, a urađena je u maniru mjuzikla.

Reditelj Nikola Kljajić je istakao da i sam naslov predstave kaže da nas ona uči hrabrosti da izrazimo sebe i svoje biće, da se zauzmemo za ono do čega nam je stalo ili za onu osobu do koje nam je stalo, da negujemo sopstveno biće, ostanemo hrabri i da se držimo svojih misli u glavi i reči u ustima. On kaže da je odlučio da predstavu uradi kao mjuzikl jer smatra da će publici pored odličnog duhovitog teksta biti zanimljivi songovi, koreografije i jedan drugačiji stil igre. S druge strane, još važnijim aspektom ove odluke smatra negovanje ostalih talenata (pored glumačkog) kod svake individue. Svako je, kako je rekao, imao priliku da nam predstavi svoj plesački, muzički, akrobatski talenat, pored glumačkog koji su iskoristili da podignu predstavu „Hrabra hajdučica” na jedan novi nivo.

U predstavi igraju: Milica Ivošević / Tara Petrović, Andreja Stević, Sofija Đurković / Dejana Delić, Andrea Stefanović / Anja Ćuić, Minja Đelkapić / Mina Rakočević, Novak Tejović / Aleksandar Antonić, Aleksandar Bovduj / Veljko Vujović, Teodosije Popović, Veljko Dragačević / Simon Vujić, Georgije Stanić / Teodor Radivojević, Aleksandar Jovanović, Tadija Petrović / Žarko Gostiljac, Kosta Dabić / Konstantin Jovanović, Iva Galović, Anđela Kopil, Andrija Glomazić, kao i niz drugih, saopšteno je iz Omladinskog pozorišta „Dadov”.Izvor: Beoinfo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar