Tramp o osuđujućoj presudi: Zemlja nam je lažna, ovo je uradila Bajdenova administracija, još nije gotovo

Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson je nazvao osuđujuću presudu bivšem predsedniku „sramnim danom u američkoj istoriji”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Inside Edition printscreen

Bivši američki predsednik Donald Tramp okrivio je večeras administraciju aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena za to što je proglašen krivim za prikrivanje novca i falsifikovanje poslovnih dokumenata.

„Cela naša zemlja je trenutno lažna. Ovo je uradila Bajdenova administracija da bi ranila ili povredila protivnika, političkog protivnika”, rekao je Tramp novinarima napuštajući sudnicu, nakon što je proglašen krivim po 34 tačke optužnice.

Tramp je poručio da će nastaviti da se bori.

„Borićemo se do kraja i pobedićemo jer je naša zemlja otišla u pakao… Borićemo se za naš Ustav. Ovo još nije gotovo”, rekao je on ispred sudnice na Menhetnu.

Predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson je nazvao osuđujuću presudu bivšem predsedniku „sramnim danom u američkoj istoriji”.

Džonson je takođe optužio pravosudni sistem da je „naoružan” i opisao suđenje kao „čisto političku vežbu, a ne pravnu”.

„Američki narod ovo vidi kao zakon i zna da je pogrešno i opasno. Predsednik Tramp će se s pravom žaliti na ovu apsurdnu presudu i pobediće”, poručio je Džonson.

Protiv bivšeg predsednika su podignute još tri optužnice, ali se ne očekuje da će ta suđenja biti održana pre izbora u novembru.

Tramp se i u tim slučajevima izjasnio da nije kriv.

Donald Tramp je prvi predsednik u istoriji SAD koji je osuđen za krivično delo, prenosi Tanjug.Izvor: Politika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar