Milica Đurđević Stamenkovski u Arilju: Besplatni udžbenici za najmlađe osnovce

Ulaganjem u znanje dece, mi ulažemo u budućnost naše zemlje, istakla je ministarka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo za brigu u porodici i demografiju/Dejan Urošević

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najavila je danas na svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine u Arilju da će najmlađim osnovcima u Arilju sledeće godine biti obezbeđeni besplatni udžbenici.

Đurđević Stamenkovski je navela da će na narednom Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava opredeljenih za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece u JLS, koje Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sprovodi prethodnih, kao i ove godine, Grad Arilje konkurisaće projektom koji će se odnositi na obezbeđivanje besplatnih udžbenika za najmlađe osnovce.

Foto: Ministarstvo za brigu u porodici i demografiju/Dejan Urošević

Ukoliko projekat, naravno, bude dobar, rado ćemo ga podržati, jer cilj Ministarstva jeste da ulaže u decu i u njihovo obrazovanje. Ulaganjem u znanje dece, mi ulažemo u budućnost naše zemlje, istakla je ministarka.

Đurđević Stamenkovski je naglasila da je kroz razgovor sa predsednikom Opštine Arilje Predragom Maslarom, utvrđeno da bi ovaj vid podrške Ministarstva bio od velikog značaja za sve porodice u ovom mestu.

Foto: Ministarstvo za brigu u porodici i demografiju/Dejan Urošević

Draga deco, ono što tražimo zauzvrat jeste da budete vredni, marljivi, da mnogo učite i radite i da se vaši roditelji, vaše Arilje i cela Srbija ponose vama, poručila je ministarka.

Đurđević Stamenkovski je istakla da su građani Arilja zaista pravi primer domaćinske Srbije, da većina ljudi u ovom kraju živi i izdržava svoje porodice isključivo zahvaljujući svom mukotrpnom radu, trudu, požrtvovanosti i zalaganju tokom čitave godine, svakog dana, od jutra do mraka, s obzirom na to da je ovaj kraj poznat po proizvodnji malina.

To je za poštovanje i divljenje i to je ono što je prepoznalo Arilje u celoj srpskoj javnosti, naglasila je Đurđević Stamenkovski.

Foto: Ministarstvo za brigu u porodici i demografiju/Dejan Urošević

Đurđević Stamenkovski je prilikom posete Arilju uručila i rešenja o jednokratnoj pomoći i vaučere za kupovinu lekova i vaučere za rehabilitaciju obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama.

Ona je podsetila da svi oni koji boluju od retkih bolesti, do 1. jula mogu da podnesu prijave za ovu vrstu državne pomoći za ovu godinu i napomenula da svi oni koji su već dobili vaučere, iste mogu da iskoriste do 20. novembra tekuće godine.

Ovo je skromna, ali verujem značajna podrška za sve porodice koje imaju obolele od retkih bolesti. Nastavićemo sa uručenjima i u narednom periodu i u drugim gradovima u našoj Srbiji, jer želimo da ova podrška stigne u što kraćem roku, poručila je ministarka.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar