Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Emirata u UN: “Usvajanje rezolucije dovelo bi do novih tenzija”

"Ukazao sam na opasan presedan i motive za njeno pokretanje u trenutnom geopolitičkom kontekstu, ali i na skrivene agende", kazao je predsednik Vučić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Abušahabom sa kojim je razgovarao o predstojećoj sednici GS UN i svim implikacijama eventualnog usvajanja nametnute rezolucije o Srebrenici.

– Ukazao sam na opasan presedan i motive za njeno pokretanje u trenutnom geopolitičkom kontekstu, ali i na skrivene agende koje nemaju za cilj očuvanje sećanja na žrtve, već pritisak na Srbiju u pogledu drugih otvorenih pitanja – saopštio je Vučić.

– Posebno sam naglasio da je Srbija, za razliku od drugih strana koje su učestvovale u sukobima u bivšoj Jugoslaviju, uvek pokazivala iskren pijetet prema svim žrtvama, uz spremnost da se suoči sa istorijskim događajima u cilju stvaranja zdravih osnova za pomirenje i saradnju, kao i očuvanje teško stečenog mira u regionu – rekao je predsednik Srbije.

– Istakao sam da bi usvajanje ove rezolucije dovelo do novih tenzija, dubokih podela i otvaranja starih rana svih naroda koji su stradali na tim područjima, ali i u mnogim zemljama širom sveta. U tom smislu, ponovio sam da UAE, kao zemlja koja je čvrsto posvećena promociji mira, pomirenja i povezivanja, predstavlja primer diplomatske razboritosti, koja je svima nama danas potrebna više nego ikada pre – podvukao je Aleksandar Vučić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar