RHMZ izdao HITNO upozorenje: Nevreme iz Bosne ide ka Srbiji, pljuskovi i grad pogodiće ove delove zemlje

Prema upozorenju do kraja maja, topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovlјavaće česte plјuskove sa grmlјavinom, lokalno praćene gradom i olujnim vetrom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RHMZ/radarska slika

U narednih pola sata oblačnost iz Bosne zahvatiće Podrinje, uslovlјavajući mestimično jake plјuskove i grmlјavinu, a lokalno i pojavu sugradice ili sitnog grada, najavio je RHMZ u hitnom upozorenju od 20 časova.

Na jugu Zlatiborskog i Moravičkog okruga osmatraju se lokalni plјuskovi sa grmlјavinom. Istovremeno oblačnost iz Bosne će do 20.30 časova zahvatiti Podrinje, a plјuskovi sa grmlјavinom na ovom području lokalno će biti praćeni gradom i jakim vetrom.

Prema upozorenju do kraja maja, topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovlјavaće česte plјuskove sa grmlјavinom, lokalno praćene gradom i olujnim vetrom.

Večeras (19.05.) se očekuju potencijalno jači grmlјavinski oblaci sa gradom, a u toku noći ka ponedelјku (19/20.05.) lokalno i veća količina padavina (20 – 40 mm), naročito u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji. Najmanja verovatnoća za pojavu nepogoda biće na severozapadu Srbije.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar