Kakva sudbina čeka atentatora na premijera Slovačke?

Atentator je uhapšen odmah nakon napada i sada se suočava sa optužbama za pokušaj ubistva iz osvete prvog stepena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Napadač na premijera Roberta Fica priveden odmah nakon pucnjave. On se suočava sa optužbom za pokušaj ubistva sa predumišljajem sa motivom osvete i preti mu doživotna kazna.

Sudija Specijalizovanog krivičnog suda će u narednih nekoliko sati odlučiti da li će Juraj C, optužen za atentat na premijera Roberta Fica, završiti u istražnom zatvoru. Nadzorni tužilac je već uputio sudu predlog za pritvor 71-godišnjaka iz Levija, koji je u sredu posle izlazne sednice vlade više puta pucao u premijera i teško ga ranio.

“Specijalizovani krivični sud prihvatio je danas u 13.39 časova predlog generalnog tužioca Republike Slovačke da se lice J.C., optuženo za posebno teško krivično delo ubistvo sa umišljajem, za pritvor. Tužilac traži određivanje pritvora za optuženog zbog mogućeg bekstva kao i zbog ponavljanja kriminalne radnje”, obavestila je portparolka suda Katarina Kuđakova.

Sudija za prethodni postupak odredio je datum saslušanja optuženog za subotu 18. maj 2024. godine. Informaciju je već potvrdilo i Generalno tužilaštvo.

Atentator je uhapšen odmah nakon napada i sada se suočava sa optužbama za pokušaj ubistva iz osvete prvog stepena. Preti mu 25 godina iza rešetaka ili doživotni zatvor zbog atentata na Roberta Fica. Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Matuša Šutaja Eštoka i ministra odbrane Roberta Kalinjaka, napad je bio politički motivisan.Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar