Prvo oglašavanje švedske policije nakon finala Evrovizije: Evo za šta je optužen predstavnik Holandije

Predstavnik Holandije je izbačen sa Evrovizije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube

Holandski muzičar Jost Klajn, koji je izbačen sa Evrovizije prethodnog vikenda, može biti procesuiran za nekoliko nedelja zbog optužbi da je pretio snimateljki koja je radila na Pesmi Evrovizije u švedskom Malmeu, gradu domaćinu ovog takmičenja.

Kako prenosi NL tajms on je, navodno, tokom ispitivanja u vezi sa incidentom koji se dogodio u četvrtak uveče, priznao da je napravio incident.

Izvori su rekli švedskom listu Aftonbladet da je Klajn postao uzrujan zbog gužve fotografa i snimatelja koji su mu se približavali, i da je krenuo prema jednom od njih s pesnicom.

Iako navodno nije udario ženu, njen fotoaparat je oštećen i ona je dobila pomoć zbog posekotine, prenose švedske novine.

Više svedoka je reklo policiji da je on bio “veoma agresivan”, ali i da se ubrzo nakon incidenta izvinjavao i govorio da mu je žao.

Bez obzira na kajanje, policija je rekla švedskom javnom servisu SVT da veruje da su dokazi protiv Klajna jaki i da krivično gonjenje deluje neizbežno.

“Očekujemo da ćemo to moći ga procesuiramo početkom juna. Obično nam treba oko šest do osam nedelja za obradu slučaja”, rekao je Emil Anderson, šef istražne policije u Malmeu.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar