Nestašica kakoa u svetu podigla cene u nebesa! Švajcarska fabrika čokolade misli da ima rešenje

Švajcarska fabrika čokolade radi sa farmama u Brazilu i Ekvadoru na projektu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik

Bari Kalebo ulaže u uzgoj stabala kakaoa kako cene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profit za poslastičare.

Švajcarska fabrika čokolade radi sa farmama u Brazilu i Ekvadoru na “pilotiranju i razvoju najboljih praksi za stvaranje skalabilnog i profitabilnog visokotehnološkog modela za održivu proizvodnju kakaoa”, navodi kompanija u saopštenju za javnost, piše Seebiz.

Foto: Pexels/Mr Pixel

Pristup dolazi pošto je ozbiljna nestašica kakaoa gurnula cene na rekordno visoke i skrenula pažnju na godine hroničnog nedovoljnog ulaganja u ključnim zapadnoafričkim zemljama, ometajući sposobnost farmera da se brane od bolesti i vremenskih rizika.

Inicijativa Future Farming ima za cilj da bude katalizator za druge da ulažu u poljoprivredu i stvore partnerstva sa farmerima za modernizaciju održivog uzgoja kakaoa velikih razmera – navodi se u saopštenju kompanije.

Foto: pixabay/jhusemannde

Bari Kalebo je potpisao inicijalni sporazum o saradnji sa poljoprivrednom kompanijom u Bahiji u Brazilu za razvoj 5.000 hektara zemlje. Imovina kompanije od 640 hektara u Ekvadoru, takođe, će biti deo inicijative, navodi se u saopštenju.

Stiven Reclaf, trenutno predsednik kompanije Global Cocoa, postaće izvršni predsednik FFI-ja i podnosiće izveštaj izvršnom direktoru Piteru Feldu. Alen Frejmond će postati novi predsednik globalne kakao kompanije.

– Uveren sam da sa FFI nećemo samo dovesti uzgoj kakaa na industrijski nivo, već ćemo, takođe, pomoći da održivi kakao postane norma – rekao je Reclaf u saopštenju za javnost.

BONUS VIDEO:Izvor: Seebiz

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar