RHMZ najavio kišu: Tri predela u Srbiji na udaru padavina

Iako toplije u odnosu jučerašnji dan, u narednom periodu očekuje se hladnije vreme od proseka, povremeno uz kišu i pljuskove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Erik Witsoe

Republički hidrometeorološki zavod najavio je padavine u tri predela Srbije. Kako su naveli na svom sajtu, ponegde u Vojvodini, na širem području Beograda, kao i na severu Šumadije i u Braničevskom okrugu očekuje se slaba kiša.

Meteorolog Đorđe Đurić ranije je otkrio da je nakon letnje prve polovine aprila, hladni front doneo je Srbiji drastičan pad temperature vazduha.

Druga polovima meseca odlikovaće se znatno hladnijim i promenljivijim vremenom. Mnoge predele Srbije juče je zabeleo sneg, a sneg je padao i u nižim predelima zapadne, centralne i jugozapadne Srbije.

Iako toplije u odnosu jučerašnji dan, u narednom periodu očekuje se hladnije vreme od proseka, povremeno uz kišu i pljuskove.

U planinskim predelima iznad 1000 metara nadmorske visine povremeno se očekuje sneg.

Dok će danas kiša padati u nižim, sneg će padati u planinskim predelima Srbije.

U petak će kiša padati na jugu Srbije, a na planinama sneg.

Subota će većini predela doneti suvo vreme, dok se u nedelju očekuje kiša, a na planinama sneg.

Promenljivo vreme nastaviće se i tokom većeg dela sledeće sedmice, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, na planinama sa snegom.

Maksimalna temperatura u narednih 7 do 8 dana kretaće se uglavnom od 10 do 18°C.

Kada je reč o snegu, on će povremeno padati u predelima sa padavinama iznad 1000 metara nadmorske visine, uz povremeno spuštanje na 700-800 metara.

Očekuje se uglavnom od 5 do 10 cm snega, a na višim planinama povremeno i do 20 centimetara.

Za razliku od jučerašnjeg, sneg se u narednom periodu ne očekuje i nižim predelima Srbije.

Kako april zna da iznenadi letnjim, tako zna i pravim zimskim vremenom, što je slučaj i ove godine.

Za razliku od letnje prve polovine aprila ove godine, prošle godine veći deo aprila protekao je u znaku veoma hladnog vremena, nalik jesenjem, a sredinom prve dekade aprila pravo zimsko zahlađenje donelo je vreme kao usred januara, pri čemu je u Beogradu palo više od 15 cm snega, na južnom obodu grada i do 30 cm, a temperatura se spustila na 0°C.

 Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar