Za sobom ostavio suprugu i troje dece: Tužan kraj potrage za podoficirom Vojske Srbije

Na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: vs.rs

Telo podoficira Vojske Srbije M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Telo su izbukli ronioci 72. brigade za specijalne operacije, zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije.

On je nastradao prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu. Vežba je pošla po zlu i M. T. je završio ispod površine vode kanala DTD.

Juče je teško povređen i stariji vodnik B. V. i on je prevezen na Vojnomedicinsku akademiju, gde je sinoć operisan. Nakon izvršene operacije, on se nalazi na odeljenju intenzivne nege.

Nastradali M. T. imao je 44 godine. Rođen je na Cetinju, a u profesionalnoj službi Vojske Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate koje je postigao u službi.

Bio je oženjen i iza sebe je ostavio troje dece.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar