Teheran upozorio SAD: “Nećemo napasti ako se ne umešate u naš odgovor Izraelu” (VIDEO)

Prema proceni američkih obaveštajnih službi, piše Axios, Iran neće napasti američke baze osim ako nisu umešane sa Izraelom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Kako prenosi američko izdanje Axios, pozivajući se na američke zvaničnike, Iran je obavestio arapske vlade da će napasti američke baze u regionu ako Vašington interveniše nakon uzvratnih akcija Teherana protiv Izraela, koje će preduzeti kao odgovor na izraelski udar na iranski konzulat, u Damasku.

Prema pisanju izdanja, iranske vlasti su takođe rekle vladama susednih arapskih država da smatraju Vašington odgovornim za izraelski napad, uprkos pokušajima SAD da se distanciraju od napada.

Prema proceni američkih obaveštajnih službi, piše Axios, Iran neće napasti američke baze osim ako nisu umešane sa Izraelom u njegov kontranapad. Vašington veruje da Iranci traže ograničen odgovor koji neće dovesti do regionalne eskalacije.

CNN je ranije izvestio da Vašington očekuje od Irana da pogodi mete unutar Izraela i da bi njegovi zastupnici na Bliskom istoku mogli biti uključeni u izvođenje napada.

Podsetimo, izraelski borbeni avioni F-35 izveli su 1. aprila raketni napad na iranski konzulat u Damasku, što je, prema međunarodnim pravilima, bilo ravno napadu na samu zemlju. U napadu je poginulo 13 ljudi, uključujući sedam iranskih vojnih savetnika, među kojima i dva visoko pozicionirana iranska generala.

 Izvor: TV Front

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar