“Nigde nebo nije tako lepo kao iz mog dvorišta”: Prva dama sa ministarkom kulture posetila Galeriju Milene Pavlović Barili

Fond, inače, poseduje ukupno 975 radova Milene Pavlović Barili, od čega su 894 umetnička rada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ tamara.vucic.serbia

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić i potpredsednica vlade i ministarka kulture Maja Gojković obišle su danas galeriju Milene Pavlović Barili u Požarevcu, koja je osnovana u znak zahvalnosti i sećanja na čuvenu srpsku slikarku po želji njene majke Danice Pavlović Barili da imovinu i umetnički fond svoje preminule kćeri, daruje srpskom narodu.

Kustoskinja Violeta Tomić predstavila im je bogat umetnički opus srpske slikarke. Fond, inače, poseduje ukupno 975 radova Milene Pavlović Barili.

Foto: Instagram/ tamara.vucic.serbia

Tamara Vučić istakla je posle obilaska Galerije, koja se nalazi u Požarevcu, u rodnoj kući ove izuzetne žene, slikarke i pesnikinje, da je bilo zadovoljstvo da poseti Galeriju Milene Pavlović-Barili, u društvu ministarke kulture Maje Gojković i gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića.

Foto: Instagram/ tamara.vucic.serbia

-Od ukupno 894 umetnička rada, samo mali deo je izložen. Zato je, u okviru investicionog plana “Skok u budućnost-Srbija Ekspo 2027”, planirana rekonstrukcija starog i izgradnja novog, dodatnog objekta, najavila je Tamara Vučić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar