Čeka se identitet Rumunki sa snimka: Ambasador Srbije u Beču otkrio detalje iz potrage za Dankom

On ističe da je svakodnevno u kontaktu sa policijom Austrije i da svi veoma vredno rade na pronalasku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP Srbije; Unsplash/Michael Lechner

Osmi dan je potrage za malom Dankom Ilić (2) iz Bora, kojoj se svaki trag izgubio u Banjskom polju.

Nakon snimka na kome se vide dve državljanke Rumunije sa devojčicom koja veoma podseća na malu Danku i koji je napravio Srbin iz Beča, pokrenuta je žuta Interpolova poternica, a u ceo slučaj uključena je austrijska policija.

Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču, istakao je da se očekuje da policija u Austriji obavesti o identitetu osoba sa snimka.

– Srpska dijaspora se nalazi u velikom broju ovde, ono što je važno prate se vesti iz Srbije i bilo je važno da ih obavestimo o ovom snimku i da postoji mogućnost da se Danka nalazi u Austriji. Sada su i mediji u Austriji počeli da objavljuju to, desetine hiljada naloga, udruženje, organizacije… Svi su veoma solidarni i veoma se korektno ponašaju vezano za javljanje – kaže ambasador Blagojević.

Ističe da je svakodnevno u kontaktu sa policijom Austrije i da svi veoma vredno rade na pronalasku male Danke Ilić.

– Svi veoma predano rade na ovom slučaju. U austrijskim dnevnim listovima pojavila se ista vest, i to je veoma važno. Važno je da se sada svi odgovorno ponašamo i da javnost ne zloupotrebljava telefone koje smo ostavili. Ako neko nešto posumnja neka kontaktira austrijsku ili srpsku policiju, a ako ne može da ih dobije, onda da kontaktira ambasadu u Austriji – kaže ambasador Miloš Blagojević.

 Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar