Poljanski besno ZAPADU: Što više pokušavate da sakrijete neprijatnu istinu njeno seme će dalje biti sejano

Francuski predstavnik opet se protivi zahtevu da se govori o NATO agresiji na SRJ, navodeći da se ne radi o "aktuelnoj krizi"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen / RTS

Na ponovljen zahtev Rusije danas se raspravljalo o zakazivanju sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o NATO agresiji na SRJ, ali njeno zvanično održavanje blokiraju zapadne sile – Francuska, UK i SAD.

Francuski predstavnik opet se protivi zahtevu da se govori o NATO agresiji na SRJ, navodeći da se ne radi o “aktuelnoj krizi”.

Poljanski odgovorio Francuzu

Poljanski je rekao da je Francuska pokušava sve da dovede u zabludu pred kamerama, poput laži na prošlom zasedanju kad je francuski predstavnik lažno tvrdio da se Rusi nisu konsultovali sa predstavnicima srpske strane o održavanju sednice.

– Svedočimo ponovo da Francuska, UK i SAD ne žele da SB diskutuje o veoma neprijatnom pitanju za njih, tj. NATO agresiji protiv suverene države Jugoslavije – rekao je Poljanski.

On je objasnio da bi bilo veoma interesantno za sve da znaju u kom momentu, po subjektivnoj oceni francuskog predstavnika, pitanje SB UN postaje “pitanje prošlosti” ili se očekuje da se automatski kaže da je nešto “pitanje prošlosti” kad je nezgodno za Francusku i njene savezike. Podseća da niko u NATO-u nije odgovorao za zločin agresije i ističe da se sada plaše da će to pitanje ponovo ne postane aktuelno.

Poljanski je istakao da su “zapadne kolege” spremne da idu u istoriju koliko žele, a kada nemaju potrebu za tim, onda nisu spremni da to urade.

Zapad krije istinu o NATO agresiji

Za održavanje sednice glasalo je šest država, devet su bile uzdržane, pa sednica neće biti održana.

Poljanski je citirao Bajdenove reči da se zalaže za bombardovanje Beograda.

– Predlagao sam da bombardujemo Beograd! Predlagao sam da pošaljemo američke pilote i srušimo sve mostove na Drini! Predlagao sam vrlo specifične vojne akcije! – vikao je svojevremeno Bajden.

Što više pokušavate da sakrijete neprijatnu istinu njeno seme će dalje biti sejano, dodao je Poljanski.

Podsetio je da su posle Jugoslavije napadnuti Irak, Libija, Avganistan…

– Ako ste zasad uspeli da izbegnete diskusiju o ovome nemojte se nadati da će vam biti lako da izbegnete odgovornost za svoje akcije – rekao je Poljanski.

Zapadne zemlje dale su vlastima tzv. Kosova kart blanš za nasilje nad srpskim stanovništvom u pokrajini, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN.

– Situacija na KiM i način na koji se sprovodi, tačnije ne sprovodi rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 je pod aktivnim razmatranjem Saveta bezbednosti. Za to postoji objektivan razlog. Situacija u pokrajini ubrzano se pogoršava zbog toga što su zapadne kolege faktički dale takozvanim kosovskim vlastima kart blanš za nasilje nad srpskim stanovništvom – rekao je Poljanski.

Kina za održavanje sednice

Predstavnik Kine je izjavio da se zalaže za održavanje sednice. Objasnio je da je potrebna fleksibilnost i saglasnost bar oko proceduralnih pitanja.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar