Najukusnije palačinke na svetu: Sočne i mekane, a caka je u mleku

Poslužite ih uz džem, namaz ili otopljeni čokoladu, sezonsko voće ili orašaste plodove i poslužite dok su još tople

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
posni doručak
Foto: Freepik/freepik

Čuveni francuski kuvar Pjer Erme po mnogima je nedvosmisleno najbolji poslastičar na svetu koji pravi najlepše palačinke, a trik je u tome što prvo zagreje mleko pa tek onda dodaje sve sastojke.

Tako se bolje povežu, a testo je mekano i prozračno.

Palačinke možete služiti uz slatke ili slane namaze.

  • 200 g brašna
  • 50 g šećera
  • 500 ml mleka
  • 1 mahuna vanile
  • 5 jaja
  • kora četvrtine limuna
  • kora narandže
  • 10 ml ruma
  • 100 g putera

Priprema:

Mleko zagrejte do ključanja pa dodajte struganu mahunu vanile i ostavite sa strane 30 minuta da se mleko aromatizuje. Kad se mleko ohladi, procedite ga. Za to vreme otopite puter i ostavite da se ohladi. Sitno narendajte koru limuna i narandže i dodajte šećer.

U činiju prosejte brašno, dodajte šećer i napravite udubljenje u koje ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlekom. Izmešajte tečne i suve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.Kad dobijete glatku smesu dodajte otopljeni puter i rum te ostavite da odstoji najmanje četiri sata. Zagrejte tiganj i počnite peći palačinke. Nemojte ih okretati pre nego što su na dnu potpuno pečene.

Poslužite ih uz džem, namaz ili otopljeni čokoladu, sezonsko voće ili orašaste plodove i poslužite dok su još tople.

Izvor: Stil

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar

Izdvojeno za vas