Naučnici tvrde da su našli najbolje područje za potragu za NLO u SAD

NLO su pojave ili objekti koji se i nakon ispitivanja stručnjaka i dalje ne mogu objasniti na konvencionalan način

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ Albert Antony

Naučnici sa Univerziteta Juta došli su do otkrića koja su područja u Sjedinjenim Američkim Državama najbolja da biste “ulovili” neidentifikovani leteći objekat” koje od pre nekoliko godina nazivaju “neidentifikovanim pojavama u vazduhu” (UAP).

NLO su pojave ili objekti na nebu koji se ne mogu objasniti na konvencionalan način. To ne znači da se automatski radi o letelicama vanzemaljaca ili o nekim natprirodnim silama, već da trenutno nema naučnog objašnjenja.

U većini slučajeva na kraju se ispostavi da je u pitanju nekakav redak prirodni fenomeni, poput kuglastih munja, meteorološki balon i uređaj, ali i nekakve špijunske letelice i dronovi. Neretko je reč o fotomontažama.

Ipak, naučnici u SAD su nakon pomnije analize izveštaja o NLO svedočenjima u proteklih nekoliko decenija ustanovili da se većina “žarišta” nalazi u manje osvetljenim državama poput Vašingtona, Nevade i Novog Meksika.

“Tu su čuveno Područje 51 u Nevadi i Rozvel u Novom Meksiku. Onda u Juti postoji ranč Skinwalker… “, rekao je geograf Ričard Medina sa Univerziteta Juta, a prenosi Science Alert.

“Ljudi ovde puno vremena provode napolju tokom cele godine. Kad su napolju, gledaju u nebo”, dodao je.

Naučnici su proučili 98.724 svedočenja o NLO koje je između 2001. i 2020. zabeležio Nacionalni štab za prijavu NLO-a (NUFORC). Uočili su da je manje svedočanstava zabeleženo na jugoistoku SAD i u središnjim područjima.

Istraživanje naziva “An environmental analysis of public UAP sightings and sky view potential” objavljeno je u časopisu Scientific Reports.Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar