Pešić za FIBA o predstojećim OI i izazovima koje čekaju Orlove: “Nikad viđeno u istoriji”

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/RTS

Selektor košarkaške rerpezentacije Svetislav Kari Pešić govorio je za FIBA o predstojećim Olimpijskim igrama.

Igre u Parizu počinju 26. jula, a Orlovi su nedavno saznali rivale u grupnoj fazi koja će se igrati u Lilu.

Srbija će selektor imao da kaže za FIBA pročitajte u nastavku.

“Za nas nije loše da igramo prvu utakmicu protiv Sjedinjenih Država, a drugo, ako se plasiramo u četvrtfinale, koje je uvek jedna od najvažnijih utakmica na bilo kom velikom turniru, Svetskom prvenstvu, Evrobasketu ili Olimpijskim igrama, ne bismo se suočili sa njima u četvrtfinalu” – rekao je Pešić pa nastavio.

“I drugi timovi u našoj grupi su opasni, veoma dobri, sa potencijalom da dobiju Portoriko, Italiju ili Litvaniju, timove sa kojima smo se susreli na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci 2023. Južni Sudan je bio odličan tim na Svetskom prvenstvu u Manili, igra modernu košarku, veoma agresivnu, sa tranzicionim napadom, i to je samo još jedna potvrda da će svaka utakmica na ovom turniru biti teška.”

Otkrio je da će predstojeći turnin u Parizu biti jedan od najjačih ikada.

“Od 12 timova koji bi bili tamo, verovatno deset njih oseća da bi moglo da se bori za medalje. To je nešto što se nikada nije dogodilo u istoriji Olimpijskih igara. To je jedan od najtežih turniri u istoriji”, istakao je selektor Srbije.

Priželjkuje i nada se da će Jokić i Micić biti u sastavu.

“Ako želite da dođete do medalja, morate pobediti u svim utakmicama do polufinala, većina igrača, kao i dve trećine našeg tima su iz iste generacije, rođeni 1994. i 1995. godine. Nadamo se da će igrati još dva igrača iz ove generacije, jer su to Nikola Jokić i Vasilije Mićić. Sezone su im izuzetno duge, da vidimo da li će je završiti bez povreda i problema. Ima i drugih igrača, ali govorim o Jokiću i Mićiću jer su oni bili deo te iste generacije i velika je prednost ako imate igrače koji su dugo igrali zajedno, iz FIBA U16, U18 ili U20 turniri. To je svakako bio razlog zašto smo igrali dobru košarku u Manili” – završio je Pešić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar