“Ovo je posledica politike mržnje Prištine”: Oglasila se kancelarija za KiM o napadu na srpske dečake

"Na meti ekstremista našla se srpska omladina i oni tek pukom srećom nisu povređeni u incidentu, u kom su na njih od strane Albanaca potezani noževi"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oglasila se saopštenjem povodom napada na dečake srpske nacionalnosti, koji se desio juče kod Gračanice, u Lapljem Selu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Sinoćnji mučki napad, pretnje i provokacije po etničkoj osnovi na petoricu srpskih mladića u Lapljem selu kod Gračanice, od strane dvojice Albanaca, direktna su posledica politike mržnje koju svakodnevno generiše Priština.

Na meti ekstremista našla se srpska omladina i oni tek pukom srećom nisu povređeni u incidentu, u kom su na njih od strane Albanaca potezani noževi, sa očiglednom namerom da budu i upotrebljeni.

Ovaj incident do koga je došlo ispred Srednjoškolskog centra uneo je ogromnu zabrinutost i strah u srpsku zajednicu koja živi u Gračanici i na centralnom Kosovu i Metohiji, jer se roditelji sa pravom pitaju kako smeju decu da puste bez pratnje napolje.

Sve češće na meti ekstremnih Albanaca nalaze se srpska deca koja nemaju prava na mirno i bezbrižno odrastanje samo zato što nose srpsko ime i prezime.

Ovakvoj šovinističkoj, ekstremističkoj politici Prištine koja eskalira svakoga dana i generiše opasne etničke incidente prema svemu srpskom, međunarodna zajednica mora da stane na put, uz jasnu osudu i reakciju na sinoćnji napad. Zahtevamo da počinioci ovog gnusnog incidenta budu privedeni, uz pritisak na Prištinu da prekine sa politikom nekažnjavanja, jer ona samo dodatno stimuliše izgrednike.”Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar