Treba da skinete lak sa noktiju, a nemate aceton? Idite u kuhinju, tamo ćete naći rešenje

Nije smak sveta ako treba da skinete lak, a nemate aceton u kupatilu, postoje i alternativna rešenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/devmaryna

Šta radite ako ste taman rešili da obavite kućni manikir i skinete lak sa noktiju, a onda shvatite da nemate ni kap acetona u kupatilu? Ako ste pomislili da odmah odjurite u prvu drogeriju po bočicu acetona, stanite. Možda imate u kući nešto, što će isto tako lepo skinuti sav lak sa noktiju, a da to i ne znate.

Iz kupatila krenite pravo u kuhinju, jer se tamo kriju alternativna sredstva za skidanje laka. Važno je samo da znate da treba da  potopite nokte u toplu vodu i držite ih tako petnaestak minuta, pre nego što prionete na upotrebu nekog od ovih alternativnih skidača laka.

Alkohol ili sredstvo za dezinfekciju

Istraživanja pokazuju da su alkohol ili sredstvo za dezinfekciju ruku možda i dva najbolja načina za uklanjanje laka. Nanesite malu količinu na tupfer od vate i stavite je na nokat, naravno tek pošto ste nokte držali u toploj vodi. Ostavite da tupfer odstoji desetak sekundi uz nežno trljanje napred – nazad. Trebalo bi da se lak skine prilično brzo.

Sirće i sok od pomorandže

Pomešajte sok od pomorandže sa kuhinjskim najobičnijim belim sirćetom i eto još jednog alternativnog skidača laka. Procedura je ista kao i sa alkoholom ili dezinfekcionim sredstvom (topla voda, natapanje tupfera, 10 sekudni držanja na noktu, nežno trljanje dok lak ne omekša). Povucite onda tupfer i uklonite lak.

Limun

Lak sa noktiju može da ukloni i običan limun, tako kažu manikirke. Ako im je verovati, dovoljno je da stavite isečenu krišku ili limunov sok na nokte i ostavite da odstoji dok lak ne omekša, a onda ga uklonite.

Lak za kosu

Aerosolni lk za kosu takođe može da zamnei aceton. Ali pazite, isključivo aerosolni lak ima tu funkciju! Jednostavno ga naprskajte na pamučni tupfer ili komad vate, pa skinite lak sa nokta. Zanimljivo je da lak za kosu možete da iskoristite kao pomoć ako prospete lak za nokte tako što će on bukvalno ” podići” prosuti lak za nokte sa tepiha ili neke druge tkanine bez razlivanja i upijanja.

 

Novi trik koji je zaludeo žene: U tri poteza dobićete savršeno nalakirane nokte (VIDEO)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar