Napadnuta američka baza u Iraku: Pentagon još nije dao zvanični komentar

Pogođeno je više od 85 ciljeva u Iraku i Siriji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/X

Iračke šiitske grupe u okviru fronta Islamskog otpora u Iraku tvrde da su izvele napad na američku vazduhoplovnu bazu Harir u Iračkom Kurdistanu.

Napad je izvršen nakon što su američki avioni tokom noći izveli udare u zapadnom Iraku i pograničnim područjima sa Sirijom.

– Borci Islamskog otpora u Iraku, nastavljajući otpor američkim okupacionim snagama u Iraku i regionu, kao odgovor na masakr našeg naroda od strane cionističkog entiteta u Pojasu Gaze, napali su američku okupacionu bazu Harir u Erbilu na severu Iraka pomoću drona – navodi se u saopštenju grupe.

Pentagon za sada nije dao zvaničan komentar.

I vojna baza SAD na gasnom polju Koniko u provinciji Deir Ez Zor u istočnoj Siriji bila je tokom noći meta raketnog napada. Lokalni izvor je za RIA Novosti izjavio da je nakon napada izbio požar.

Centralna komanda SAD je saopštila da su SAD u petak napale više od 85 ciljeva koji su povezani sa Korpusom čuvara Islamske revolucije (IRGC) i njegovim filijalama u Iraku i Siriji kao odgovor na napad na njihovu vojnu bazu u Jordanu.Izvor: 24sedam.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar