Vučić o Banjskoj: To je bio otpor srpskog naroda koji živi na severu KiM

Naš posao je da pokažemo i da se borimo, to je naš cilj, koliko je jedina strana koja preduzima eskalatorne poteze i želi sukobe - Priština

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TV Pink

Povodom pisanja opozicionih medija da su poslednja dešavanja na KiM i jednostrane odluke Aljbina Kurtija zapravo “naplata Banjske i pokradenih izbora”, predsednik Srbije odgovarajući na pitanja novinara tokom obraćanja u Palati Srbija, rekao je što se tiče izbora, da su poslednji izbori bili najčistiji u istoriji višestranačja u Srbiji.

-Sa najmanje prigvora i na zapisnik i kasnijih prigovora, sa najmanje žalbi, tužbi ili bilo kakvih drugih pravnih akata kojima bi se ukazivalo na nepravilnosti. Reč je o laži jer neki moraju da opravdanje za svoj poraz da traže u krivici onih koji ih stalno pobeđuju i to će nastaviti da čine. I svi u Evropi i svetu znaju da izbori nisu pokradeni. Oni će tu kampanju da nastave. Ko je za nezavisno Kosovo, mrzeće Vučića i hvaliće njegove protivnike. Nijednog nećete naći ko je protiv priznanja Kosova, a da podržava napade na Srbiju i mene. Svi koji podržavaju Kurtija i nezavisno Kosovo učestvuju u toj kampanji. Molim Vladu da prihvati sve preporuke ODIHR jer je važno za napredak demokratije.

-Što se tiče Banjske, nadležni organi rade svoj posao i izaći će sa optužnim predlozima, ali to nije moje, to je na tužiocima. Videćemo za koja krivična dela. Kome je stigla na naplatu Banjska? Jel to govori neko pledira da sebe naziva srpskim? Nije Banjska pala s neba. To je bio otpor srpskog naroda koji živi na severu KiM. Za razliku od policajaca koji su došli da ih hladnokrvno likvidiraju, pa se dalje kriju činjenice, jer neki od njih nisu sa prostora KiM. Reč je o napadu na Srbe koji su želeli da se bore za sopstvenu slobodu. Ti Srbi su tražili od mene i države, oni su tražili kada su postavljene barikade, da ne budu progonjeni kao zveri što su učestvovali na barikadima. Razgovarao sam sa gospodinom Eskobarom, Lajčakom, evropskim predstavnicima i dobio garancije da neće biti gonjeni. Srbi su rekli da veruju meni, ali ne veruju njima. Rekao sam da više ne može da dobijemo. Ali to što je pisalo na papiru je ostalo mrtvo slovo na papiru. Oni su počeli da ih love kao zečeve. Još nije dostavljen obdukcioni nalaz porodicama, jer bi se videlo da su ubijeni hladnokrvno iz blizine. Koliko morate da mrzite svoju zemlju, svoj narod, da se radujete međunarodnim političkim posledicama po svoju zemlju, koje je Banjska donela. Kakav ste vi to čovek ako mrzite svoju zemlju, svoj narod, ako nećete da im pomognete čak i kad je teško. Šta je trebalo, da Srbija udari po njima?  Ja sam njihov predsednik, volim svoj narod, najteže noći u profesionalnom smislu sam imao upravo zbog Banjske. Pa jel ste srećni zbog toga? Ali 90 odsto ljudi voli svoju zemlju i svoj narod na KiM. Sastanak sa Kvintom je bio dobar, ali težak i mislim da dele naše stavove o dinaru. Da li ima nekih koji će formlano to da kažu, a zapravo će podržavati Kurtija, moguće, rekao je Vučić.

-Naš posao je da pokažemo i da se borimo, to je naš cilj, koliko je jedina strana koja preduzima eskalatorne poteze i želi sukobe – Priština. Niko nikakve izbore nije ni pominjao, naglasio je Vučić.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar